Távlati tervek a SKSE-ben.

Kiemelt egyesület, hatvanéves múltra tekint vissza. Számos eredmény, rengeteg öröm és bánat is volt ez idő alatt a vezetőségnek, szurkolóknak, sportolóknak egyaránt. Mint legtöbb sportkörnél, itt is a labdarúgás volt az első számú sportág (jelenleg nem), de hagyományai vannak a birkózásnak, asztalitenisznek, sínek, kosárlabdának (valamikor NB I volt!), és még számos sportágnak is. A SKSE elnökétől, Soós Károlytól érdeklődtünk, hogy jelenleg hány szakosztály működik, mik a tervei az újévben, és 1975-ig távlati tervben mi várható a sportmunkában?

- Jelenleg kilenc szakosztály működik. A labdarúgás, kosárlabda, birkózás, tenisz, vívás, atlétika, sí, sakk és a természetjárás. A tekeszakosztályt pálya hiánya miatt megszüntettük, az asztalitenisz szakosztályt jelenleg felfüggesztettük működésében. Még nem tudjuk mi lesz a jövője. - Terveik? Szeretnénk a tájékozódási futást is megszervezni, és komoly szakosztállyá bővíteni. Ez az aránylag új sportág, de máris vannak érdeklődők az egyesületben. A régen jól működő súlyemelő szakosztályt tizenhat évvel ezelőtt megszüntették, visszaállítását tervezzük a jövőben.

- Már hagyományai vannak a Kohásznál folyó jó tömegsportversenyeknek, üzemi bajnokságoknak. Jelenleg mi a helyzet? A tömegsport munka a sportkörön belül elismert és jó volt. Titka a precíz szervezés és s társadalmi aktívák segítsége. Általában labdarúgásban és tekében rendeztünk bajnokságokat. A versenyekre külön házi szabályzatot dolgoztunk ki, ezeket szigorúan betartjuk. - A Kohász Kupában is jelentős sikereket értek el az elmúlt években. Kik vesznek ebben részt? Öt nagyegyesület. Az Ózd, a Diósgyőr, Dunaújváros, Székesfehérvár és Salgótarján vesz részt ezeken a versenyeken. Hét sportágban folynak a bajnoki küzdelmek, évente mindig más városban. Ez évben negyedszer lesz megrendezve. Most Székesfehérvárott, a város alapításának ezeréves évfordulója alkalmából. Eddig már kétszer voltunk elsők, s egyszer másodikak. Most is komolyan készülünk.

- Munkájában mit tűz ki célul a további sikerek érdekében? Szeretnénk a szakosztályok munkáját megerősíteni, a minőségi eredményeket megjavítani. Tömegsportban az eddigi jól bevált módszereket továbbvinni, és még több dolgozót bevonni a rendszeres testedzésbe. Ez a mindennapi termelésre is aktív hatással van.

Reméljük, hogy az elnök tervei a jövőben megvalósulnak és valamennyi sportágban Kohász sikereknek tapsolhat a közönség.