Eredményekben gazdag évet zártak a SKSE vívói.

Az ünnepi szakosztály-értekezletek sorában a SKSE vívói gazdag év tapasztalatait összegezték. Tarjáni Károly, a szakosztály vezetője, örömmel számolt be arról, hogy a másodosztályú párbajtőr-csapatbajnokságon a negyedik helyezést szerezték meg. A férfi tőrcsapat a III. osztályú bajnokság során jól szerepelt. Feljutott az osztályozóba, majd ott is kitett magáért, bejutottak a NB II-be. A versenyzők a körzeti, területi bajnokságokon is jó teljesítményt nyújtottak. Nagy B., Galba, Vertich, Horváth, Kovács, Gordos, valamint Oláh Krisztina az I-VII. helyezéseket érték el. A SKSE vívói az egyéni versenyeken, Miskolcon, Szolnokon, Budapesten, Ózdon, Balassagyarmaton, Salgótarjánban, Bábolnán tizenhárom I-VII. helyezést mondhatnak magukénak.

A szakosztály 1971-ben húsz versenyen vett részt. A huszonnégy főt számláló női és férfi együttesből négyen, Vertich, Galba, Nagy B., valamint Oláh Krisztina értek el I. osztályú minősítést. Két fő II. osztályú, négy fő III. osztályú, míg további hat fő IV. osztályú minősítést szerzett. A szakosztály vezetője megállapította, hogy az elért minősítések száma kimagasló teljesítmény. Ez egyben az edzők jó munkáját is dicséri. A két edző, Füreder Gábor és Buchinger György, nagy szakértelemmel és lelkesedéssel készítette fel a versenyzőket a küzdelmekre. Külön kiemelte Buchinger György érdemeit azért, mivel az edzések intenzív vezetése mellett a csapatbajnokságok során aktív versenyzőként is szerepelt. Nagy része van abban, hogy a férfi tőrcsapat feljutott a NB II-be.

Tarjáni Károly beszélt a szakosztály anyagi helyzetéről is. Hozzátette, hogy a sportkör által biztosított összeg csupán azért szűkös, mert a tornatermi bérleti díjat időközben kétszeresére emelték. Így az éves költségvetés több mint egyharmadát kell kifizetni a tornaterem bérleti díjaként. Megjegyezte, hogy a felszerelésekre szánt összeg nem nyújt lehetőséget újabb eszközök vásárlására. Így a balesetek megelőzése érdekében több óvintézkedést hoztak, melyek 1972-ben lépnek életbe. A szakosztály vezetője szólt arról is, hogy a kollektív szellem további elmélyítése érdekében több kirándulást, közös megbeszélést tartottak az év folyamán. Az ifjúsági versenyzők számára alapozó edzőtábort indítottak, amelyet a jövőben tovább kívánnak fejleszteni. Ehhez viszont segítséget kérnek majd a SKSE elnökségétől.