Hajnali beszélgetés Komka Magdival.

Sokan még a másik oldalukra fordultak, amikor Komka Magdi, a SKSE atlétanője, országos magasugró-csúcstartó, reggel hat órakor edzésre indult. Az olimpia éve közeledik, és ez fokozott megterhelést, munkát kíván. Hat órára beszéltük meg a találkozót Magdival, mert ha itthon van, rendkívül elfoglalt. Munkahelyén, a Salgótarjáni Kohászati Üzemekben is nehezen lehet őt elérni, mert szorgalmasan dolgozik. Így maradt a hajnali beszélgetés.

- Mióta folytatja felkészülését az olimpiára? Már november elsején elkezdte Mátraházán egy kisebb atlétacsoport az alapozást. Ezután decemberben Tata következett, ahol erősebb edzéseket végeztünk. - Mennyit edz naponta? Sokat. Szerepel a felkészülési programomban súlyemelés, ezenkívül futóedzés, 5-8 kilométeres távokon, és különböző technikai gyakorlatok. Most Tatán néhány nappal ezelőtt 180-at ugrottam öt lépésről. - Hol folytatódik a további felkészülés? Január elején elkészül a Népstadion mellett az új rekortánpálya, illetve munkacsarnok, itt folytatjuk a felkészülést egészen az olimpiáig.

-Lesznek-e fedett-pályás versenyek? Csak hazai versenyeken indulunk. Úgy véljük, hogy fontosabb a müncheni olimpia előtt a koncentrált felkészülés, mint egyes nemzetközi versenyeken való szereplés. - Milyen eredményt vár Münchenben? Nem szeretek jósolni.

Igaza van. Elbúcsúzunk, Magdi pedig bordó melegítőjében elindult hosszú futásra. Ma még a távolságot gyűri. Münchenben már a magasság lesz legnagyobb ellenfele.