Töretlenül fejlődik Gyula, a sífutó.

Alig volt tizenhárom éves, amikor Vígh Árpád szinte kézen fogva vitte el a Salgótarjáni Kohász síelőinek edzésére. Hamarosan indult a II. téli úttörő olimpia országos döntőjén, ahol a 2 kilométeres sífutásban 5. lett. Ma már rutinos versenyzőnek számít Hrabecz Gyula. Az évek is gyorsan elszálltak, hiszen 19 éves. - Nem adták ingyen a helyezéseket. Az országos bajnokságon, a vidéki bajnokságon, és Budapest ifjúsági bajnokságán, tavaly második lettem. Kevesen látták, hogy este 6 órától hányszor futottam a Pécskő környékén, három órán keresztül. Az elmúlt évi eredményeim alapján bekerültem a válogatott keretbe. Brucker József és Schaffer József, a keret edzője levélben írja elő számomra az edzésadagot.

Salgótarjánban Hegyi István edző irányítja Gyula felkészülését. Sokat köszönhet neki. Több mint öt éve foglalkozik vele. És a versenyző kitűnő eredményekkel hálálta meg már eddig is a bizalmat. - A nyáron sem pihentem. Benkő Jánossal együtt az Ötvözet MTE megyei I. osztályú csapatában együtt rúgjuk a labdát. Az őszi felkészülés számomra rosszul kezdődött. Megsérültem és beteg is voltam. Bízom abban, hogy sikerül gyorsan pótolni a lemaradást. Szeretném megismételni az elmúlt idényben nyújtott teljesítményemet.

A szolid, tisztelettudó fiatalember a Salgótarjáni Kohászati Üzemekben, mintakészítő szakmunkásként dolgozik. A munka és a sport teljesen kitölti életét. Még nem jutott el pályafutása csúcsára. Főleg rajta múlik, hogy a siker babéraiból mennyi jut az elkövetkező években Hrabecz Gyula számára.