Észak bajnoka a SSE!

Néhány hete, hogy befejeződött a futballszezon, amely meghozta városunknak azt, amit oly régóta vár Salgótarján sporttársadalma: a díszes első helyet mind az I. (SSE), mind a II. (SBTC) osztályban.

Nagydolog, amit a SSE produkált. Immár harminc esztendeje, hogy ez a derék egyesület – amely a magyar futball bölcsőjében született – műveli a labdarúgás fejlesztését. Dicséretesen harcolt ez a csapat a megalakulásától kezdve, de különösen most, az utóbbi egy-két évben. S e hosszú idő alatt annyira fejlődött a csapat, hogy már méltán mondhatjuk őket Magyarország egyik legkiválóbb alakulatának. Nem szerénytelenség ez tőlünk, ha megvizsgálunk néhány adatot az egyesület utóbbi eredményeiből. A SSE az 1930-as esztendőben 38 meccset játszott, amelyek közül 28-at győztesen teljesített, hat ízben volt döntetlen és csak négyszer veszített. A gólarány pedig 115:45. Olyan eredmény ez, amely még bármelyik profi csapatnak is dicséretére válnék. Emeli az eredmény értékét az, hogy a mögöttünk hagyott évben a SSE négy ízben is profi csapatot látott vendégül, és dicsőségesen megállta a helyét velük szemben.

Csak előre, fiúk! Ha tovább is így dolgoztok, akkor elérhetjük vágyunkat, hogy a kedvenc csapatunk tavasszal is a már régen megérdemelt első helyen végezzen. Most pedig legyünk azon, hogy városunk országos hírű csapata kerüljön bele a Nemzeti Sport hasábjain közölt, jövőre már megindítandó Nemzeti Bajnokságba, amelyben 12 profi és a négy legjobb amatőr csapat küzd majd a dicsőséges magyar bajnoki címért. S az e célért kifejtett fáradságunkért, azt hiszem, elég elégtétel lesz az, hogy csapatunk a Ferencvárossal, a Hungáriával, az Újpesttel, stb. fog küzdeni a bajnoki címért.