Őszinte számvetés a Salgótarjáni Kohásznál.

A megye három kiemelt sportköre közül először a Salgótarjáni Kohásznál tartották meg a vezetőség- és küldöttválasztó közgyűlést. Az elnökségben helyet foglalt többek között Szilágyi Dezső, a Salgótarjáni Kohászati Üzemek nagyüzemi pártbizottságának titkára, Rónai Tibor, a MTS OT képviselője és Szunyogh Tibor, a MTS Nógrád megyei Tanácsának elnöke. Orlik Ferenc sportköri elnök először az elnökség munkájáról beszélt. Ezután a szakosztályok irányító tevékenységét elemezte. Elmondotta, hogy az atlétáknál, sakkozóknál, síelőknél, természetjáróknál és vívóknál e téren fejlődés tapasztalható. A legtöbb szakosztályt kollektív módszerrel vezetik. Viszont néhány szakosztályban évek óta megoldatlan egyes tisztségek betöltése. A beszámoló további részében foglalkozott az irányító szervek és a sportkör kapcsolatával. Megállapította, hogy a nagyüzemi pártbizottsággal, és a MTS-sel jók a kapcsolataik, minden területen jelentős segítséget kaptak eddig is tőlük. Javult az együttműködés a SBTC-vel, és a Bgy. SE-vel, viszont nem a kívánt mértékben fejlődött a Kisterenyei Bányásszal és a Nagybátonyi Bányásszal.

A taglétszám alakulását elemezte ezután a sportkör elnöke. A fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Salgótarjáni Kohásznak 1600 tagja van. Köztük 300 a sportolók száma. Kedvezően alakult az utóbbi időben a női versenyzők aránya. A szakosztályok közül az atléták idei eredményeit emelte ki, a vártnál sokkal jobban szerepeltek a NB I/B-ben. A labdarúgók eddigi mérlege enyhén szólva gyenge. Utolsók, győzelem nélkül, a NB II-ben. A NB II-es sakkozók, a síelők és a párbajtőrözők a tőlük elvárható helyezéseket érték el. Visszaestek a kosárlabdázók. A NB III-ban is gyengén muzsikálnak a férfi asztaliteniszezők. Kilátástalan pályagondok következtében nem nagy ambícióval, rosszul szerepelnek a megyei csapatbajnokságban a tekézők. Az egyéni sportágakról szólva megállapította, hogy a birkózókat és a teniszezőket kivéve, általában tartották a szintet. A gyári dolgozók körében kedvelt tömegsportversenyekről és a létesítményhelyzetről is beszélt Orlik Ferenc. Végezetül rövid számvetést készített a sportkör anyagi helyzetéről. Ezután a számvizsgáló bizottság elnöke kapott szót. A két beszámoló felett élénk vita kezdődött. A 11 szakosztály 90 küldötte közül heten nyilvánítottak véleményt.

Bírálta a sportiskolát hozzászólásában Szűcs Mihály. Szerinte az egyesületnél nem érzik, hogy ez az intézmény működik a városban. Kevés utánpótlást kapnak a sportiskolától. Balázs József sakkozó szóvá tette, hogy a sakkozók 10 év óta nem rendelkeznek megfelelő helyiséggel. Szunyogh Tibor kiemelte, hogy a beszámoló őszintén feltárta a hiányosságokat. Útravalóval látta el az új elnökséget és tanácsolta, hogy a kollektív munkára alapozzanak. Utalt arra, hogy a jövőben alaposabb szakmai irányító munkára lesz szükség a kék-fehéreknél. Végezetül megválasztották a 13 tagú elnökséget, a 3 fős számvizsgáló bizottságot, és a hét küldöttet a városi küldöttkonferenciára. A Salgótarjáni Kohász új elnöke Soós János lett. A két elnökhelyettesnek pedig Orlik Ferencet és Tóth Pált választották meg.