Készülődés jubileumi mérkőzéssorozatra.

A SKSE NB II-es férfi kosarasai több hetes aktív pihenő után, augusztus első napjaiban megkezdik előkészületeiket az őszi idényre. Ezt megelőzően augusztus 19-én és 20-án jubileumi kupamérkőzés-sorozatot rendeznek a SKSE fennállásának 70. évfordulója tiszteletére. A kétnapos tornán öt együttes szerepel majd. Ezek a következők: Egri Finommechanikai SC (NB II), Alföldi Olajbányász (Szolnok, az elmúlt évben esett ki a NB II-ből), Ózdi Kohász (NB III), Slavo Zvolen (szlovák NB II), valamint a SKSE. A mérkőzéseket a gépipari technikum tornatermében rendezik. A jubileumi mérkőzéssorozatra, valamint a szeptember 12-én induló NB II-es idényre először heti négy, majd heti három edzéssel készülnek. Szó van arról is, hogy a SKSE az első forduló időpontjában, Zólyomban vendégszerepel, mivel a Slavo Zvolen több csapat részvételével, szintén tornát rendez. Ha ez így lesz, akkor az első fordulóban kisorsolt BEAC - SKSE mérkőzést később játsszák majd le.

Arról már írtunk, ahogy a tavaszi idény utolsó mérkőzésén, a SKSE férfi kosarasai a SZEOL-nál vendégszerepeltek. Itt a kohászok a II. félidőben levonultak a pályáról, mivel parázs volt a hangulat. A Kosárlabda Szövetség több alkalommal is meghallgatta a játékvezetőket, a csapatok képviselőit, de mindmáig érdemleges döntés nem született. Illetékes szakembereknek az a véleménye, hogy a felszabadulástól napjainkig nem fordult elő kosárlabda berkekben hasonló eset, így minden bizonnyal az üggyel kapcsolatos döntésben is érződik majd ez, és kifejezésre jut.

A SKSE serdülő teniszezői a közelmúltban nagyszerűen szerepeltek a Berettyóújfalun megrendezett országos vidéki bajnokság küzdelmein. Nem mondható ez el azonban a felnőttek vidékbajnokságon való szerepléséről, melyet négy napon át Balatonfűzfőn rendeztek meg. A felnőttek mezőnyében is kiöregedő félben lévő SKSE teniszezőinek nem ízlett a nagy mezőny, így a Wágner, dr. Szabó, Demény Gy. és Sipka összetételű csapat tagjainak kevés babér termett az idei vidékbajnokságon.