SKSE győzelmek a megyei villámversenyen.

A Nógrád megyei Sakk Szövetség Salgótarjánban a ZIM Ady Endre Kultúrotthonában rendezte meg Nógrád megye 1971. évi egyéni és csapat sakk villámbajnokságát. Az utóbbi húsz év legnépesebb és legszínvonalasabb villámbajnokságán 6 egyesület 30 versenyzője küzdött. A bajnoki cím hatórás küzdelemben 330 parti lejátszása után egyéni és csapatversenyben is a SKSE-hez került. A résztvevők két 15-ös csoportban elődöntőt vívtak, és csoportonként az 1-7. helyezett jutott a 14-es döntőbe. Itt Lengyel megérdemelten szerezte meg a villámbajnoki címet, és egy évig védi a ZIM által felajánlott vándordíjat. A tavalyi győztes Král nem tudott ismételni. Meglepetés Bronner és Petre döntőbe jutása, és a tartalékként beugró fiatal Kassai pontszerzése. A csapatverseny is SKSE sikert hozott. A 3 fős csapatok versenyében nyolc együttes mérkőzött, s az egyéni versenyben szerzett pontok számítottak a csapat végeredményben.

Az egyéni verseny végeredménye: 1. Lengyel (SKSE) 11 pont, 2. Oláh (ZIM) 10,5 pont, 3. Szokács (SKSE) 9,5 pont, 5. Ponyi (SKSE) 7,5 pont, 9. Balázs (SKSE) 6 pont, 11. Tóth (SKSE) 5 pont, 12. Pethő (SKSE) 4 pont. A csapatverseny végeredménye: 1. SKSE I. (Lengyel, Ponyi, Szokács) 61,5 pont, 2. ZIM I. 56,5 pont, 3. SKSE II. (Balázs, Pethő, Tóth) 43,5 pont.

Egyenlő pontszám esetén az egymás ellen elért eredmény döntött. A győztesek és helyezettek tiszteletdíjat és oklevelet kaptak. A versenybírói tisztséget Lichtner István látta el, közmegelégedésre nagy hozzáértéssel.