Két számban új megyei csúcs.

A megyeszékhelyen több atlétikai rendezvényt bonyolítottak le a közelmúltban. A szakemberek és a szurkolók figyelemmel kísérték Komka Magdolna, országos magasugróbajnok külföldi szereplését is. A csehszlovákiai Ostravában 180 cm-es eredménnyel az értékes második helyen végzett. Két nappal később Pozsonyban mostoha időjárási viszonyok közepette 174 cm-t ugrott. Útban hazafelé Győrben állt rajthoz és a 182 cm-es országos ifjúsági csúcsot ugró Rudolf Erika mögött meg kellett elégednie 175 cm-el, és a második hellyel.

Salgótarjánban megrendezték a megyei középfokú iskolák között a Barátság ötpróba csapatversenyt. A díszes vándorserleget mind a fiúknál, mind a leányoknál a Salgótarjáni ITSK csapata nyerte el. A serdülőkorú Egri (SKSE) 623 cm-el új megyei fiú serdülő távolugró csúcsot ért el.

A SKSE rendezésében minősítő verseny volt. Ürmössy Erika (SKSE) nagyszerű idővel új 1500 m-es ifjúsági és felnőtt csúcsot futott. A sérüléséből felgyógyult hármasugró Angyal 13,79-es, Szummer 13,71-es teljesítménnyel biztosította az országos II. osztályú, és vidéki felnőtt bajnokságon való indulás jogát.

A hétvégén a SKSE stadionban rendezik meg a megyei serdülő B-kategória (15-16 évesek) bajnokságát. Szombaton 15 órától, vasárnap 9 órától versenyeznek. Egy héttel később a Béke Kupa küzdelemsorozatában hat megye legjobb férfi és női atlétái adnak randevút egymásnak Salgótarjánban.