Katkó Pál bizakodik.

Az élet tele van furcsaságokkal. Akad olyan szegverő, aki az állandó fülsiketítő zaj ellenére egy férfikórus tagja. Katkó Pál, a Salgótarjáni Kohászati Üzemek kovácsoló gyárrészlegében sokszor több mint 20 kg-os munkadarabokkal dolgozik, szabadidejében lelkes rajongója a sportlövészetnek. Három műszakban dolgozik a 32 éves sportember, aki már eddig is sok szép sikert vallhat magáénak. Hogyan is kezdődött a pályafutása? A versenyző így vall önmagáról: - Még nem voltam húsz éves, amikor családot alapítottam. Számítottam arra, hogy bevisznek tényleges katonai szolgálatra, így kijártam a MHSZ lőterére. Ott ismertem meg a sportlövészet alapjait. Tényleges katonai szolgálatra ugyan nem vonultam be, de három hónapra igen. A sportlövészet hatalmába kerített, nagyon megszerettem. Azóta a Zalka Máté Lövészklub tagja vagyok. Rendkívül sok edzés, lemondás kellett ahhoz, hogy versenyeken, bajnokságokon, nemzetközi viadalon tisztes eredményt érjek el.

Nyakába vette a fél világot. Járt Kubában, Olaszországban, Ausztriában, Csehszlovákiában, Lengyelországban, Bulgáriában, az NDK-ban. Az NDK-ban 550 körös teljesítménnyel első lett. Bulgáriában 547 köregységgel a harmadik helyre került. Ugyancsak harmadik lett 554 körrel Budapesten hét szocialista ország sportlövő spartakiádján. Három ízben vidéki, egy alkalommal magyar bajnoki címet nyert.

- Hívtak többször is a fővárosba, de nem mentem. Pedig korántsem könnyű a helyzetem. Három fiúgyermek, három műszakban dolgozom. Így sok esetben nehéz összehangolni az edzési időpontokat, a munkába járást és a gyermeknevelést. Véleményem szerint mindez szokás dolga. Úgy osztom be az időmet, hogy jusson is, maradjon is. Ha éjjeles vagyok, inkább kevesebbet alszom, de az edzést nem hagyom ki.

Az elmúlt évben műtéten esett át. Ennek következtében eredményei gyengébbek voltak, mégis elérte az I. osztályú szintet. Katkó Pál ismét bizakodik. Idén szeretne újra a legjobbak közé kerülni. Ehhez legalább 547-550 köregység elérése szükséges. Nem titkolja, hogy az idén edzéseken sportpisztollyal 60 lövésből már 554 kört is sikerült teljesítenie. Ezt a szintet állandósítani kell. Az idei versenyekre való felkészülésben nincs lemaradás. Reménykedik abban, hogy a sportlövőknél bevezetésre kerülő magasabb követelményeknek is eleget tud tenni. A versenyeken szeretné tovább öregbíteni a Zalka Máté Lövészklub jó hírnevét.