Mit csinál a bajnoknő uborkaszezonban?

A legtöbb sportágban pihennek a kedvencek. De szilveszter előtt is akadnak olyanok, akik már a jövő év versenyeire gondolnak. Ezek közé tartozik Komka Magdolna, a SKSE országos bajnok magasugrója. Magdi 1970-ben 184 cm-es nagyszerű rekorddal rukkolt ki. A napokban felkerestük és beszélgettünk vele a jövő terveiről.

- Mivel foglalkozik az idény befejezése óta? Az aktív pihenő csupán két hétig tartott. Ezután elkezdődött az alapozás. Az alapozási időszakban heti három-négy edzést tartottam. Később általános erőfejlesztő gyakorlatok következtek. Egy-egy edzés 1,5-2 óra hosszat tartott. Decemberben kéthetes edzőtáborozáson vettem részt a válogatott keret tagjaival. Erre nagy szükség van a formába lendülés érdekében. - Milyen nagy versenyek szerepelnek 1971-es programjában? Márciusban, Szófiában lesz a fedett-pályás Európa bajnokság. Előtte hazai viadalokon indulok. Az év második felében, Helsinkiben bonyolítják le az Európa bajnokságot. Ezeken kívül a tervek szerint több egyéb nemzetközi versenyen is indulok. A NB I/B-s csapatbajnokságot sem hanyagolom el.

- Lesz-e 1971-ben újabb magasugrócsúcs? A női magasugrásban, hazánkban 1968 óta jelentős fejlődés következett be. A magyar csúcs 17 centiméterrel emelkedett. Ezen túl is történt valami. Egyre inkább feljöttek a tehetséges fiatalok. A véleményem az, hogy ismét lesz 1971-ben új női magasugrócsúcs. Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy ez az én nevemhez fűződik. - Mivel foglalkozik szabadidejében, miből áll egy átlagos nap programja? Az erőgyűjtés időszakában sem feledkezem meg a tanulásról. Bújom a könyveket, mert jövőre számviteli főiskolára szeretnék beiratkozni. Emellett tanulom az angol nyelvet. Minden héten egy-két filmet is megnézek. Egy napi rövid program: edzés reggel hat órától, majd dolgozni megyek a Salgótarjáni Kohászati Üzemekbe, ahol emelőgép előadó vagyok. Ebéd után pihenés, olvasás, tanulás következik. Este 18,30 órától ismét edzésre megyek. Így következik ez napról napra.