Rendet teremtünk a szakosztályban!

Derült égből villámcsapásként érte a Salgótarjáni Kohász NB II-es labdarúgócsapatának őszi szereplése a kék-fehér csapat szurkolóit. Tavasszal ugyanis a félidényes bajnokságban az előkelő harmadik helyen végeztek. Az őszi idényben 20 pont megszerzését tűzték ki célul, de időközben módosították 18-ra. Ebből sem lett semmi. 12. SKSE, 15 mérkőzés, 3 győzelem, 7 döntetlen, 5 vereség, 20:20-as gólarány, 13 pont. De miért? Erre a kérdésre kívántak választ adni az évzáró szakosztály-értekezleten. Molek László szakosztályvezető nagyon önkritikusan, és elemzően beszélt a meglévő gondokról.

- Nem tettünk meg mindent a siker érdekében. Mint szakosztályvezető nem fogtam olyan keményen a „gyeplőt”, mint a félidényes bajnokságban. Elmaradtak a szakosztály-értekezletek, sőt még edzőmérkőzés is. Az edzővel szemben elnézőek voltunk. A 18-as keretből csak 14 játékos kapott bizalmat. De a gyenge szereplésért nem csak a szakosztályvezetés és az edző a felelős.

Elmondotta, Csala Jani javaslatára, felborították az edzések rendjét, hogy a televízióban mérkőzést nézhessenek. A jó kollektív szellem a múlté lett. Egyes játékosok, enyhén szólva, nem szeretik egymást. Külön fejezetet szentelt a júliusban Berekfürdőn történteknek. A játékosok kiszöktek az edzőtáborból. Tajtit, Szeberényit, és egy-két társát haza kellett volna küldeni. Ehelyett Tóth edző akart összepakolni és hazautazni. A játékosok, az edző kérésére, a visszatérés után mégsem kaptak fegyelmit. Elnézőek voltak velük szemben. Egyesek odáig mentek, hogy az edzéseken sem jelentek meg. - Ha akkor cselekszünk, nem vagyunk ott, ahol most - állapította meg a szakosztály vezetője. Az utánpótlással sem úgy foglalkoztak, mint ahogy kellett volna. Nem kapott bizalmat Marton, Csatlós, Földi. Csak Barthát sikerült beilleszteni a csapatba. Az edzések elbliccelése, és a sportszerűtlen életmód csak nehezítette a helyzetet. - Rendet fogunk teremteni! - hangsúlyozta a szakosztályvezető. - Nem engedjük meg, hogy munkaidőben egyesek féldecinek a büfében. Aki nem hajlandó változtatni magatartásán, az nézzen más egyesület után! Megengedhetetlen, hogy néhányan hazai vereség után is énekeltek a zuhanyozó alatt. Ez jelzett valamit…

Sebők, Pünkösdi és Pálmai szívvel-lélekkel küzdött, de például Libus azt is megtette, hogy bejelentés nélkül nem ment el kondícióedzésre, sőt kétkapus mérkőzésre sem. Tóth István edző szerint sérülés, formaingadozás, kiállítás, nagymellény és az italozó életmód miatt nem sikerült a tervet teljesíteni. Végvári 200 edzés helyett 35-ön vett részt, Gáspár kijelentette, hogy ő edzeni nem szeret, csupán meccselni, Tajti sárült volt, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a szórakozóhelyeket látogassa, Szeberényi életmódja enyhén szólva ugyancsak nem példás.

Szabó László szakosztályi elnök így vélekedett: - Azt hittük, hogy minden rendben van a csapat háza táján. Tévedtünk. Szankciókat kellett volna alkalmazni. Nem felejtjük el az eddigi mulasztásokat, és a jövőben ellenőrizzük a játékosok magánéletét. Többet várunk a fiataloktól. A szakvezetés továbbra is marad. Tavasszal differenciált honorálást vezetünk be.

A kemény szavak mellett beszéltek a tervekről is. A fő célok: egészséges kollektíva kialakítása, kemény edzésmunka megvalósítása, fiatalok fokozatos beépítése. Csak így tudnak a bajnokság végén az első 8 között végezni. A tavaszi idényre január 8-án kezdik meg az alapozást. - Addig erőgyűjtéssel és ne sportszerűtlen kicsapongással töltsék az időt! - figyelmeztette a játékosokat Tóth edző.