Miért gyengélkedik a Salgótarjáni Kohász?

Ezzel a kérdéssel kerestük fel a Salgótarjáni Kohász NB II-es labdarúgó-együttesének edzőjét, Tóth Istvánt. Az őszi idény indulásakor jó rajtot vett a csapat. Később azonban nagymérvű formahanyatlás következett be, és az utolsó három hazai mérkőzésen (Ikarus, Nagybátony, MVSC), csupán egy pontot tudtak szerezni. A három hazai találkozón hat gólt kaptak, és erre csupán hárommal válaszoltak. Az edző így látja a rossz szereplés okait.

- Labdarúgó együttesünkben néhány játékos sportszerűtlen életmódja, edzésekhez való hozzáállása kedvezőtlenül befolyásolja szereplésünket. Többen hajlamosak arra, hogy az edzéseken húzódásokra hivatkozzanak, és így elbliccelik a foglalkozásokat. A rendszertelen életmódot már más sportvezetők is szóvá tették, de nem foganatosítottak hathatós intézkedéseket. Ehhez, mint edző nem kaptam támogatást. Ez egyben rossz szellemet is szült az együttesnél.

- Az említett negatív vonások mellett hadilábon állunk a szerencsével is. Az őszi idényben több kulcsemberünk szenvedett sérülést. Először Tajti, majd Pünkösdi kényszerült hetekig orvosi ápolásra, később Rozgondi, Vári, Szeberényi és Antal is a sérültek listájára kerültek. Csalát három hétre eltiltották, ami szintén kellemetlenül érintette csapatunkat. Antal Lajos, aki korábban gólveszélyes csatár volt, az idény eddigi részében mélyen formája alatt szerepelt. És még egy fontos momentum, a sérült játékosok helyére került fiatalok nem váltották be a szereplésükhöz fűzött reményeket. Ennyi gond és probléma után tehát nem csoda, hogy az együttes az utóbbi hetekben gyengébben szerepelt. Mindenképpen javítani akarunk, és a hátralévő két mérkőzésen 3 pontot szeretnénk megszerezni. Esztergomban legalább az egyik pontot szeretnénk elcsípni, idehaza a KELTEX ellen mindkét bajnoki pontot be kell gyűjteni. Ha ez sikerül, akkor az őszi idényben közepes szinten végzünk.