Készülnek a téli idényre a síelők.

Megyénk egyedüli síszakosztálya a Salgótarjáni Kohásznál működik. A közkedvelt sportágban a Kohász síelői igen szép sikereket értek el az elmúlt években. Eredményeikkel az ország vidéki sí-fellegvárává fejlesztették Salgótarjánt. A téli sport szerelmesei, a síelők szeptember 1.-én már megkezdték felkészülésüket az új idényre. Az őszi és a téli program igen változatos lesz, erről Hegyi István, a szakosztály egyik edzője tájékoztatott.

- Hasonlóan a korábbi évekhez most is szeptember 1.-én kezdtük el a felkészülést. Terepviszonyaink jók, hiszen a Zója-liget és környékén minden lehetőségünk biztosított a szárazedzésekhez. Heti három alkalommal (kedden, pénteken, vasárnap) tartjuk edzéseinket. Munkámhoz nagy segítséget nyújt Hangonyi János edzőtársam, és az idősebb versenyzők közül Girtl László. Ami a versenyzőket illeti, ebben az évben ifjúsági csapatunk szárnyaszegett lesz, és így a csapatbajnokságokban nem tudunk részt venni. Benkő István és Hrabecz Gyula katonai szolgálatra vonul be. A felnőtt együttest Benkő János, Vincze István, Girtl László és Ottmár János alkotja. Rajtuk kívül mások is számításba jönnek a téli versenyeken. Az eddigi edzések azt igazolják, hogy a serdülő versenyzők még nem kapcsolódtak be aktívan a munkába. Szeretnénk, ha a korábbi évekhez hasonlóan Nógrád jól szerepelne az úttörők téli olimpiáján. A serdülő együttes tagjai főként a Malinovszkij úti iskolából tevődnek össze. A fiatalok nevelése érdekében a közelmúltban a felsőbb szervek anyagiakat biztosítottak felszerelés vásárlására. Ugyancsak megrendezzük ebben az évben is a megyei sí-táborozást.

-Ami a téli programot illeti, igen változatos lesz. Részt veszünk rangsoroló versenyeken, az országos vidéki, és a magyar bajnokságon, benevezünk a Duna-kanyar Kupába, és itthon rendezünk országos futóversenyt. A szomszédos Csehszlovákiából meghívást kaptunk a januárban sorra kerülő 25. Brezonik Memorál emlékversenyre, amelyet Szliácson rendeznek meg. Kiutazásunkhoz már az országos sí szövetség és a megyei MTS hozzájárult. Az országos elnökség határozata értelmében, a téli idényben a biatlon-bajnokságra való felkészülés, mivel ehhez lőtér is szükséges, a MHSZ-szel közösen történik. Ebben az évben főleg az északi számokban kívánunk előbbre lépni. Az alpesi versenyek kissé háttérbe szorulnak, mivel hazánkban nincs ideális lehetőség a lesiklás, műlesiklás, óriás műlesiklás számainak megrendezésére. Mint szakember úgy érzem, hogy ebben az évben továbbra is megállják versenyzőink a futószámokban a helyüket, és minden bizonnyal jó helyezéseket érünk el a rangsoroló, az országos és vidéki versenyeken – fejezte be tájékoztatóját Hegyi István edző.