Labdarúgás - SSE - LAFC Losonc 5:3 (3:2).

Folyó hó 21-én vasárnap a SSE Losoncon mérkőzött a felvidék egyik legerősebb csapatával a Losonci Atlétikai és Football Clubbal. A mérkőzés 5:3 (3:2) arányban a SSE győzelmével végződött. A mérkőzés az ellenfél részéről meglehetősen durva volt, ami főleg annak volt tulajdonítható, hogy a LAFC minden áron ki akarta erőszakolni a győzelmet, nehogy csorba essék hírnevén, amennyiben a szezonban még veretlen volt. Győzött a Pozsony-ligeti Sport Club, Kassai Atlétikai Club csapatai ellen, kik a felvidék legerősebb csapatait képzik. A győzelem a SSE-re nézve minél inkább értékes volt, mert tartalék nélkül ment ki s már az első percekben Heinisch csapatkapitány jobbfedezetét nélkülözni volt kénytelen, mert nevezett leesett, a térde megrándult, ugyannyira, hogy a pályáról le kellett vinni, helyére tartalék híján a veterán Szlivka Andor áll be, ki 39 éve dacára iparkodott tőle telhetőt nyújtani.

Az acélgyári csapat a következő összeállításban szerepelt: Csala - Eidler, Vics, Heinisch - Mrázik, Vieszt - Paskó, Habócsik, Schott, Rigó, Virosztyák. Hatalmas iramban indul a játék és a 2. percben Csala kirúgásával Virosztyák megszökök és gyönyörű beadását Rigó a kapussal együtt, a hálóba fejeli, 1:0. A 8. percben Heinisch megsérült, kiviszik és így a SSE, 10 emberrel játssza végig a mérkőzést. A 11. percben Vieszt hibájából a LAFC jobbösszekötője gyönyörű lövéssel kiegyenlít, 1:1. A SSE 10 emberrel is állandóan frontban van és a 21. percben Habócsik átadását Rigó gyönyörű 20 méteres lövéssel küldi rendeltetési helyére, 2:1. Losonc hatalmas iramot diktál, és a 28. percben a centerhalf gyönyörű lövését Csala kiboxolja, de a balösszekötő 4 méterről védhetetlenül belövi, 2:2. A 41. percben Paskó 35 méteres lendületes szabadrúgását Rigó szép fejessel góllá értékesíti. Félidő 3:2.

A második félidőben ugyan beállt az „öreg” Szlivka, de 10 percnyi játék után ő is sérülten hagyja el a pályát. A 15. percben Mrázik átadásával Rigó szökteti Schott-tot, az kiugrik két hátvéd közt és éles szögből 8 méteres lövéssel 4-re szaporítja a gólok számát, 4:2. A 24. percben Paskó szép beadását Virosztyák az ötös vonalon önzetlenül átemeli Rigónak, aki a kifutó kapus orra előtt a hálóba fejeli a labdát, 5:2. Losonc gyönyörűen finisel, és egy kapu előtti kavarodásból sikerült nekik az eredményen szépíteni. Végeredmény 5:3, a SSE javára.

A mérkőzés alatt kimagaslottak játékukkal Rigó Ferenc, ki egymaga 4 gólt, Schott Vilmos, ki egy gólt rúgott, Mrázik Ödön és Vics Antal. Virosztyák Lajos is a legtöbbet nyújtotta, azonban az ellenfél durva játékát látva, úgy látszik testi épségének megőrzése szempontjából, a játékba nem mert belemelegedni. Különben a csapat minden tagjáról csak a legjobbat írhatjuk. A losonciak közül a balhátvéd, az egész halfsor, a jobbszélső, balösszekötő és a balszélső játéka érdemel dicséretet. A bíróról csak annyit, hogy a losonci közönség pfújolta és kifütyülte a pártoskodásért és a rosszakaratú bíráskodásért. Érdemesnek tartjuk még megjegyezni, hogy legutóbb Cseh-Szlovákiai túráján a LAFC 4:2-re verte a budapesti NSC-t és 3:1-re a VAC-ot.