Nemzetközi mérkőzés.

Zólyomi Lokomotív – SKSE 2:1 (2:1). A tarjáni kohász csapat vendégeként öt napja megyénkben tartózkodik a Zólyomi Lokomotív együttese. A mi NB III-as ligánknak megfelelő területi ligabajnokság élvonalában szerepel a vendég együttes. A találkozót rögtönzött ünnepség előzte meg. A kohászati üzemek nagyüzemi pártbizottsága nevében Szabó László, a megyei Labdarúgó Szövetség nevében Molnár Béla elnök köszöntötte a zólyomiakat. Az üdvözlő szavakra Legény József, a zólyomi sportkör elnöke válaszolt. A SKSE stadionban 300 néző előtt Balázs II. J. sípjelére a következő összeállításban mérkőztek a csapatok. Zólyom: Palka - Vamka, Babsky, Petrus - Berek, Siegel - Baliacsik, Rusácsik, Pipák, Uhrin, Jancsik. Edző: Siegel Gyula. SKSE: Vári (Libus) - Tajti (Pálmai), Gáspár, Sebők - Csala, Pünkösdi - Barta, Rozgondi (Csatlós), Nyerges (Bábel), Szeberényi, Antal. Edző: Tóth István.

Az első lövést Siegel küldte Vári kapujára. A zólyomiak a 8. percben megszerezték a vezetést. Gáspár mellett Pipák elfutott és Sebőktől kísérve a kifutó Vári mellett a jobb alsó sarokba vágta a labdát, 1:0. A tarjániak nem tudtak kibontakozni. A 14. percben óriási védelmi hibából az elalvó védők mellett Rusácsik a hálóba pofozta a labdát, 2:0. Szép jelenetet láthattunk a 15. percben. Csakúgy, mint Pelé a VB-n, igaz 35 méterről, Pipák miközben Vári kifutott, az üres kapura ívelte a labdát. Hajszállal fölé! A SKSE pontatlanul játszott, a vendégek energikusan. A 32. percben Rozgondi - Barta volt a labda útja. A szélső két csel után középre ívelt és Nyerges 8 méterről fejelte a labdát a léc alá, 2:1.

A második félidőt nyugodtan nevezhetjük a kapufák negyvenöt percének. Az 59. percben Siegel a felső kapufára lőtte a labdát, két perccel később egy büntető után Vamka a jobb kapufára. A másik oldalon a 69. percben Szeberényi 5 méterről a felső kapufát találta el, majd a 76. percben Siegel bombázta a labdát a felső lécre 20 méterről. Jó iramú találkozón a gyors, lendületes Zólyomi Lokomotív megérdemelten nyert, bár az is igaz, hogy a kéthetes edzőtáborozás után ez volt a SKSE első igazi előkészületi mérkőzése.