Komka méltó követői ők.

A Salgótarjáni Kohász atlétikai szakosztályában nemcsak Komka Magda kimagasló eredményeivel találkozunk, de megtalálhatók itt az utánpótlás reménységei is. Szepesi Antal edző munkáját dicséri, hogy nem egy magasugróval tud kiválót produkálni, hanem több sokat ígérő tanítványa van. Ezúttal a két legtehetségesebb fiatalt mutatjuk be: Kaffka Károlyt és Bíró Évát.

Kaffka Károly 17 éves. A SKSE-ben öt éve atletizál. A megyében a Fossbury-technikával eddig ő érte el a legjobb eredményt. A Losonc - Salgótarján sporttalálkozón tavaly 183 cm-t ugrott. A fedett-pályás serdülő országos csúcstól egy cm-el maradt el. Szerény, csendes, szorgalmas fiú. III éves műszerésztanuló a szakmunkásképző intézetben. Szereti munkáját, otthon is gyakran ezzel foglalatoskodik. Ha van rá ideje! Mert heti négy-öt alkalommal edzésre jár. Az idén természetesen tovább szeretne fejlődni. Az intenzív téli alapozó munka után erre minden lehetősége megvan. Szepesi edző szerint idén már a 190 cm-t is elérheti. Karcsi az atlétikával még általános iskolás korában eljegyezte magát. Tehetsége korán kibontakozott. 6. osztályba járt, amikor 150 cm-t, majd 8.-ban 164 cm-t ugrott. A nyári versenyidőszakban megállás nélkül hétről-hétre következnek az újabb erőpróbák. Kívánjuk, hogy az idei év meghozza a várva várt eredményt Kaffka Karcsinak. Megérdemli, mert megdolgozik érte.

A másik tehetséges magasugró a leányok közül került ki. Bíró Éva a közgazdasági szakközépiskola IV osztályos tanulója. A sporttal már régen megismerkedett. Nem magasugróként kezdte. Kezdetben a távolugrás volt a fő versenyszáma. A magasugrással csak két év óta foglalkozik. A SKSE-ben sportol, eddigi legjobb eredménye 160 cm. Az idén szeretné az I. osztályú szintet teljesíteni, vagyis 162 cm-t ugrani. Sportteljesítményét mostanában hátrányosan befolyásolja az érettségire való felkészülés. A szokásos heti négy-öt edzés helyett manapság mindössze egy-kettőn tud részt venni. Fő cél most a tanulás, az eredményes érettségi bizonyítvány megszerzése. Szepesi edzőtől Éva tervei iránt érdeklődtünk. Az edző szorgalmas és tehetséges magasugrónak tartja. Nagyon szereti a sportot, elsősorban az atlétikát. Igen komolyan veszi a felkészülést, és a versenyeket. Érettségi után a Testnevelési Főiskola hallgatója szeretne lenni. Ehhez tehetsége és lehetősége is megvan. Minden alkalmat megragad, hogy a sportban és a tanulásban minél jobb eredményt nyújtson. A kitartó munka után bizonyos, hogy a sikerek sem maradnak el. Mecser és Komka után Bíró Éva a harmadik a megyében, aki hamarosan az I. osztályú minősítést elérheti. Ebben bízik edzője és ő maga is.