Közgyűlés a SKSE-nél - Megnyirbálták eredeti költségvetésüket.

A megye egyik kiemelt sportköre a Salgótarjáni Kohász. A napokban közgyűlést tartottak a kék-fehéreknél. A tanácskozás témája a tavalyi gazdasági munka, valamint az idei egyesületi költségvetés megvitatása és elfogadása volt. Egyesületi szinten és szakosztályonként Géczi Pál, gazdasági felelős ismertette a tavaly felhasználásra került pénzösszegeket. Megállapította, hogy a tervezett 900 ezer forinttal szemben 970 ezer forintot használtak fel a szakosztályok. Az idei költségvetés ismertetésekor több esetben felmorajlott a sportköri tagság. A SKSE 1970-re 1 millió forintos költségvetést tervezett, ennek ellenére vannak olyan szakosztályok, ahol csökkentették a költségvetést! Ezek közé tartozik a teke és a tenisz szakosztály. Növelik a felhasználási összeget a labdarúgóknál és az atlétáknál.

A költségvetési tájékoztató után Orlik Ferenc egyesületi elnök foglalkozott a szakosztályok eddigi tevékenységével. Örvendetes tényként említette meg, hogy az atléták ugrásszerűen fejlődtek a tavaszi hónapokban. Komka Magdolna nemzetközi szinten is, kiváló csúcseredménye mellett jó néhány új megyei csúcsot is felállítottak. A birkózóknál több figyelmet szükséges fordítani az utánpótlás biztosítására. A NB II-es férfi kosárlabda csapat az idén gyengélkedik. A cél így szerény, legalább kapaszkodjanak meg a magasabb osztályban. A labdarúgó szakosztállyal elégedettek, a csapatok többnyire jól szerepelnek. A NB II-es sakkcsapat kitűnő kezdés után nagyon visszaesett. Nem elég csak szórakozni - mondta az elnök -, de küzdeni is kell az egyesületi színekért. Baj van a szakosztálynál a kollektív szellemmel, sokan nem járnak edzésre. Bejelentette, hogy a májusban Budapesten sorra kerülő országos egyéni elődöntőn csak a megyei bajnokságban III. helyen végzett Klepej és az V. helyezett Ponyi indulását engedélyezi az elnökség. A sí-, teke- és vívószakosztály tevékenységéről, valamint a tömegsportmunkáról megelégedéssel szólt Orlik elnök.

A közgyűlésen több szakosztály képviselője kifogásolta, hogy megnyirbálták eredeti költségvetésüket. A labdarúgók nem tartják elegendőnek a megemelt 205 ezer forintot sem! Vertich József, az atléták szakosztályvezetője viszont megelégedését fejezte ki. „Bő a pénzhullás, ezután következik a munka. Eredményeket kell felmutatnunk.” - vélekedett. A hozzászólók közül többen bírálták a sakkozókat sportszerűtlen magatartásuk miatt, továbbá szó érte a természetjárók népes táborának háza táját is. A közgyűlésen élénk eszmecsere után lezárták a vitás kérdéseket, és végezetül elfogadták az idei sportköri pénzügyi tervet.