Komka Magda új csúcsot ígér.

Az elmúlt évben Komka Magda, a Salgótarjáni Kohász magasugrója 177 cm-es országos rekorderedménnyel rukkolt ki. Indult az athéni Európa bajnokságon, valamint több nemzetközi versenyen. A magasugróbajnokkal idei terveiről beszélgettünk.

- A hosszú pihenő alatt sikerült-e a forma átmentése? Erre a kérdésre január 31.-én már pontosabb választ tudok adni. A Bp. Honvéd rendezésében Budapesten meghívásos fedett-pályás versenyen veszek részt. Erre eddig is heti 8-10 edzéssel készültem. Így remélem nem ér kellemetlen meglepetés. - Milyen nemzetközi versenyek szerepelnek a tavaszi programban? Ez bizony elég sűrű lesz. Február 11.-én Prágában fedett-pályás nemzetközi versenyen indulok, ahol a szint 170 cm. Február 25-26.-án Moszkvában lesz fedett-pályás nemzetközi seregszemle, ahol a nevezési szint 172 cm. Március 6.-án Bécsben rendezik meg a fedett-pályás Európa bajnokságot. A szint 173 cm.

- Vajon sikerül-e az idén újabb csúcseredményt elérni? A tavaszi program, mint a fentiekből is látható, igen sokat ígérő. Ez arra késztet, hogy „mindent bele” jelszóval dolgozzak az edzéseken. Az itthoni edzések mellett hétfőnként Budapestre járok technikai edzésekre. Remélem ezek folyamatossága, és a jó szakmai irányítás mellett újabb csúcseredményt érek el. Minden igyekezetem arra irányul, hogy az idén elérjem, vagy esetleg túl is szárnyaljam a 180 cm-es magasságot. Itthoni edzőm továbbra is Szepesi Antal. - Úgy tudjuk, egyesületet kívánt korábban változtatni. Mi erről a véleménye? Több hónappal ezelőtt valóban gondoltam erre. De hamar túltettem ezen magam. Egyelőre nem kívánok elmenni a SKSE-ből. Eddigi eredményeimhez, jelenlegi felkészülésemhez a vállalat vezetése sok segítséget adott. Már csak ezért is szeretnék jó eredményekkel kirukkolni az idén.