Őszinte hangú szakosztály értekezlet a SKSE labdarúgóinál.

Az utóbbi hónapokban igen sok labdarúgó rajongó ajkáról hallottuk, hogy mi lesz a SKSE-vel, hiszen a nagy múltú labdarúgó-csapat a NB II-ben a sereghajtók között tanyázik, már hosszú idők óta. A gyengébb szereplésnek nyilván több oka van, amelyeket ez alkalommal kár lenne boncolgatni. Egy azonban bizonyos, a lezajlott őszi öt fordulóban hat pontot gyűjtött össze a csapat, ezzel elkerült a vészes 15. helyről. És ha még hozzátesszük, hogy két hazai mérkőzésen három pontot vesztettek, amire senki sem számított, akkor az őszi szereplést eddig 60 százalékosnak kell értékelnünk. Az együttes mindenképpen javítani kíván munkáján. Erről tanúskodik a hét közben megtartott szakosztály értekezlet, ahol mintegy harminc labdarúgó vett részt. Molek László szakosztályvezető elemezte személyenként is a labdarúgók eddigi munkáját, viselkedését és mindazokat a körülményeket, amelyek számításba jöhetnek az együttes gyengébb szereplésével kapcsolatban. A szakosztályvezető nemcsak egyes játékosok és a két együttes árnyoldalairól beszélt, hanem ahol kellett dicsért is.

Felhívta a jelenlévő játékosok figyelmét, hogy aki a második csapatban szerepel, annak is ugyanolyan szívvel kell játszani, mintha az I-ben játszana, hiszen bármikor bekövetkezhet sérülés, kiállítás vagy más körülmény, amely szükségessé teszi egy-egy tartalék játékos első csapatban való szerepeltetését. A „standbeliekhez”, az első csapat tagjaihoz keményebb hangon szólt. Megjegyezte, hogy hosszú idő óta nem tartottak szakosztály értekezletet, de ennek most szükségességét látta az elnökség és vezetőség egyaránt. Az őszi eredményesebb szereplésről elismerő hangon beszélt. Kéret azonban a fiúkat, hogy a jövőben sokkal nagyobb szívvel, lelkesedéssel kell játszaniuk, hiszen a „feketeleves” még hátra van. Az együttes eddigi mérkőzéseit kieső csapatokkal szemben vívta, most következnek a bajnokaspiránsok.

Felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy mindannyiuktól megkövetelik a sportszerű életmódot, az egymással való jó emberi kapcsolatok további mélyítését. Csak az a csapat tud jól szerepelni, amelynek tagjai egymásért is harcolnak a mérkőzéseken. Végül a ma délután sorra kerülő Kossuth FSE elleni találkozóról esett szó. A vendéglátó szentendrei csapat jelenleg az élvonalban foglal helyet. Ennek ellenére a szakosztályvezető az együttes feladatává tette az egy pont megszerzését. Erre Tóth István edző kidolgozta a taktikát, és amennyiben azt a csapat tagjai betartják, úgy jó eredményben reménykedhetnek a délutáni mérkőzésen.

Örömmel nyugtázzuk, hogy a SKSE Labdarúgó Szakosztályánál olyan munka van kialakulóban, amelynek fő célja az eredményesebb szereplés, a játékfelfogáson és stíluson való gyökeres változtatás. Ha ezt megszívlelik a SKSE labdarúgói, akkor minden bizonnyal elkerülik a kiesést a NB II-ből.