Megtartották a SKSE közgyűlését.

A megye egyik legnagyobb sportkörénél, az 1901-ben alapított SKSE-nél a közelmúltban megtartották az idei egyesületi küldöttközgyűlést. A tanácskozás munkájában többek között részt vett Torják István, a MTS Nógrád megyei Tanácsa Elnökségének tagja. A SKSE elnökségének beszámolóját Orlik Ferenc elnök tartotta meg. Bevezetőben a szervezeti élet kérdéseivel foglalkozott. Örvendetesen növekedett az egyesület taglétszáma, jelenleg 1685 tagja van a kék-fehér sportkörnek. A sportolók száma 324 fő. Hiányosságként említette, hogy az atlétáknál, birkózóknál és a labdarúgóknál rendszertelenül fizetik a tagdíjat. Ezután szakosztályonként értékelte, az elmúlt év munkáját.

Az asztaliteniszezők megyei bajnokságot nyertek. A fő feladat az utánpótlás nevelése. Az atlétikai szakosztálynál minőségi és mennyiségi fejlődést lehetett tapasztalni. Csábiné magasugrásban többször országos csúcsot javított, és helytállt Mexikóban is. Szép eredményeket ért el mellette Bakti Tibor és Kaffka Károly. A megyei egyesületi pontversenyt mind a férfiaknál, mind a nőknél a SKSE fölényesen nyerte meg. A birkózószakosztály 25 fiatallal működött. Hosszú évek után először indítottak felnőtt csapatot a területi bajnokságon. Fő cél az utánpótlás nevelése. A NB II-es férfi kosárlabda szakosztály az elmúlt évben az előkelő 5. helyen végzett. A csapat legjobbjai Csuka, Szert és Babják voltak. Csuka 600 kosarat dobott a bajnoki mérkőzéseken. A labdarúgó szakosztályról szólva az elnök elmondta, hogy a NB I/B-be jutáshoz minden támogatást megadtak, hogy ez nem sikerült, elsősorban a játékosokon múlott.

A NB II-es sakkcsapat az elmúlt évben híven a hagyományokhoz a kiesés ellen harcolt. Fegyelmezettebb felkészüléssel, és módszeres versenyzéssel többre képes az együttes. Ezt igazolták az idei első három fordulóban. Tóth Pál szakosztályvezetőt dicséretben részesítette az egyesületi elnök. A síszakosztály jó néhány női és férfiversenyzővel gazdagodott. Országos szinten is jelentős eredményeket értek el. Benkő János, Benkő István, Rákóczy Zsuzsa, Hegyi István, Merényi Judit és Fancsik Mária nagyszerűen szerepeltek a különböző versenyeken. A tekézők évek óta nagy harcot vívnak a SÜMSE-vel a megyei bajnoki címért. Tavaly a 2. helyre szorultak. Az idei cél ismét az élen végezni. A rossz állapotban lévő pálya viszont nehezíti a felkészülést. A teniszezők új pályával gazdagodtak, valamint klubot is rendelkezésükre bocsátottak. A természetbarát szakosztály a legnépesebb. Létszáma 335 fő. Tavaly 41 túrán vettek részt. Az idei fő tennivaló, segítséget nyújtani a Tanácsköztársasági Emlék-túra előkészítésében, túrákat szervezni szabad szombatokon. Végezetül a vívószakosztály munkájával foglalkoztak. Az utánpótlás biztosítása céljából tavaly vívóiskolát szerveztek. A szakosztály vezetése nagy gondot fordított a fiatalok nevelésére is. Az országos és területi versenyeken eredményesen szerepelt Gasparin, Galba, Nagy, Vertich, Horváth és Oláh Krisztina.

Az elnöki beszámoló után ismertették az idei egyesületi és szakosztályi költségvetést, majd a hozzászólásokra került sor. Ezek után ismertették az elnökség idei munkatervét és az éves versenynaptárt, amelyet a küldöttközgyűlés egyhangúlag elfogadott. Végezetül ifjúsági versenyzőket tüntettek ki. Aranyjelvényt ketten, ezüstjelvényt tizenegyen, bronzjelvényt tizenheten kaptak elmúlt évi sikeres teljesítményeikért.