Az „alma” nem esett messze….

Az úttörő olimpia eddigi történetében a legnagyobb nógrádi Sikert Rákóczy Zsuzsa, salgótarjáni úttörő érte el. Egy héttel ezelőtt Kékesen a téli sportágak országos döntőjében síelésben egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem mellett egy 4. helyet is szerzett. A gratulációkból Kékesen és otthon az iskolában kijutott a része mind Zsuzsának, mind édesapjának. A sikernek nincs titka. Kitartó munka eredménye.

- Mikor határoztad el, hogy sportoló leszel? Édesapám tornatanár, így már hároméves koromban is bejártam hozzá a tornaterembe. A rendszeres sportolással a Salgótarjáni Sportiskolában ismerkedtem meg. Kosárlabdáztam, és ma is kosárlabdázom. Tagja vagyok a tavaly megyei bajnokságot nyert St. Sportiskola együttesének is.- Hogyan kerültél kapcsolatba a síeléssel? Még csak két éve síelek versenyszerűen. Apu beszélt rá, hogy vegyem fel a sílécet. Longauer Lajos és Hegyi István edzők segítségével sajátítottam el az alapelemeket a SKSE-nél. Most már örülök, hogy így történt, hiszen Kékesen sífutás egyéniben első, összetett egyéniben második és sífutóváltó tagjaként harmadik helyet szereztem.

- A kosárlabdát vagy a síelést tartod fő sportágadnak? A síelést. A kosárlabdát kiegészítő sportnak tartom, hasznos segítséget nyújt elsősorban az erőnlét és állóképesség megszerzése terén. - Miként készültél az úttörő olimpia döntőjére? Október elején száraz edzésekkel (gimnasztika, futás) kezdtem. Hetente három alkalommal edzettem. Amikor leesett a hó, mindennap a lesiklópályán lehetett látni. Salgón részt vettem a megyei sí tábor munkájában is. - Elégedett vagy az elért eredménnyel? Nem vagyok telhetetlen, de még jobban is sikerülhetett volna. Lesiklásban csak azért lettem negyedik, mert a lécem nem volt megfelelő. Édesapám márciusban lengyel lécet szerez, azzal remélem, még jobb eredményeket érek el. - Hogyan fogadták a sikert az iskolában? Nagyon sokan gratuláltak, és ez jól esett. Különösen a 8/a tanulói, osztálytársaim, osztoztak örömömben.

Zsuzsa szeptember 10-én lesz 15 éves. Az „alma” nem esett messze a fájától, hiszen ő is testnevelő tanár szeretne lenni. Ehhez minden esélye meg van, hiszen nemcsak jó sportoló, de az iskolában is kitűnő tanuló. Kedvenc tantárgyai: matematika, orosz, történelem. Csak halkan jegyzi meg, hogy tanárai meg ne tudják, a fizikával boldogul a legnehezebben. A téli úttörő olimpián való szereplése még mindig nem fejeződött be. Február 22.-23.-án Budapesten az országos gyorskorcsolya döntőn is rajthoz áll. Mert Zsuzsa amellett, hogy a SBTC labdarúgó csapatának elszánt szurkolója, gyorskorcsolyázni is nagyon szeret.