Felkészülés szeptembertől – Sok a gond a síelőknél.

Az időjárás nem nagyon igazodik a naptárhoz, de a tény, tény marad: közeledik a tél. Felkerestük a SKSE síszakosztályát, hogy a versenyévadról, a felkészülésről és az esélyekről tájékozódjunk. Hegyi Istvánnal beszélgetünk, aki a megye egyetlen síszakosztályának az edzője.

- Az új versenyévadnak nem a legnagyobb reményekkel vágunk. Tapasztaltabb versenyzőink közül többen rendszertelenül, vagy egyáltalán nem látogatják az edzéseket. Vonatkozik ez elsősorban a felnőtt korcsoportra. A síelők országos edzőtanácsa, melynek én is tagja vagyok, úgy döntött, hogy a jövőben négyfős csapatok helyett háromfős együttesek indulhatnak. Ez a mi szempontunkból rendkívül előnyös lett volna, mivel Benkő, Vígh és Vincze személyében három jó képességű sífutóval rendelkezünk. Az utóbbi két síelő azonban nem biztos, hogy részt vesz a versenyeken. Sőt, Girtl László is meg akar válni a szakosztálytól. Így látványos eredményekre a felnőtt csapatnál az idén nem számíthatunk. A kedvezőtlen jelenségek mellett pozitív tendencia is mutatkozik. Az általános iskolákkal korábban kiépített kapcsolatunk már a gyakorlatban is érezteti hatását. Több mint húsz lelkes fiatal látogatja edzéseinket, köztük több leány is.

A válogatott kerettag Benkő János sífutó november elején ellenőrző versenyen vett részt Budapesten, és ennek eredménye alapján továbbra is tagja a keretnek. Jelenleg Tatán készülődnek a sí-idényre. November 18-án Ausztriába utaznak, ahol december 7-ig havas edzéseket folytatnak. Hazatérve az 1970-es világbajnokságra való felkészülés jegyében a Vasas csapatával a lengyelországi Zakopánéba utazik. Reméljük, sikerrel képviseli színeinket. Téli programunk változatos és eseménydús lesz. Hat rangsoroló verseny, három megyék közötti Béke Kupa csapatbajnokság szerepel versenynaptárunkban. Az utánpótlás részére a karácsonyi szünetben egyhetes sí-tábort rendezünk. Edzéseinket hetenként három alkalommal tartjuk. Bízom benne, hogy nem okozunk csalódást.