Az év első közgyűlése a SKSE-nél.

A megye második kiemelt sportegyesülete, az 1901-ben alakított SKSE a közelmúltban tartotta meg az év első közgyűlését, ahol a 12 szakosztály küldöttei Orlik Ferenc egyesületi elnök előterjesztésében meghallgatták az elnökség előterjesztését új alapszabály-tervezetről. A közgyűlésen jelen volt Nagy Mihály, a MTS Országos Tanácsának képviselője, és Pauchli Rudolf, a MTS Nógrád megyei Tanácsának személyzeti és szervezési főelőadója. A sportelnök a nyolc fejezetből álló alapszabály-tervezet ismertetése keretében beszélt az egyesületek működésének céljáról és feladatáról. A későbbiekben az egyesületbe való be és kilépésekről szólt, majd a tagok és pártoló tagok jogait és kötelességeit ismertette. Ezek után Orlik Ferenc, az egyesület legmagasabb fórumáról, a közgyűlésről ejtett szót. Összefoglalta az elnökség feladatát, a számvizsgáló- és egyéb bizottságok tennivalóit, majd a szakosztályok munkáját taglalta. Befejezésül az egyesület anyagi helyzetéről beszélt.

Az elnök beszámolója után több hozzászólás következett. Legtöbben a létesítmény helyzettel foglakoztak. A vitában Nagy Mihály hangsúlyozta, hogy az új gazdaságirányítási rendszerben a sportköröktől is fokozottabb önállóságot követelnek meg. Az anyagi eszközökkel hatékonyabban kell gazdálkodni. Kérte a jelenlevőket, hogy tevékenységüket a MTS II. kongresszusa határozata alapján végezzék. A SKSE előbbre lépéséhez a MTS támogatását, fokozottabb segítségadását ígérte meg. A közgyűlés elfogadta végezetül az elnökség által ismertetett egyesületi alapszabályzatot, a jövőben ennek szellemében folyik a munka a SKSE-nél.

Ezután Nagy Mihály 22 ifjúsági sportolónak elmúlt évi teljesítményéért ezüst és bronz jelvényeket nyújtott át. Ezüstjelvényt kapott: Bozó Mária (atléta), Barna Péter, Manyasz István, Szántó Zoltán (birkózó), Galla Árpád, Vertich Tamás, Bárczy András (vívó). Bronzjelvényesek: Szekula Magdolna, Lehóczki Erzsébet, Katona Mária, Szabó Erika, Galambos Erzsébet, Péter András, Bozó Ferenc, Korim József, Percze János (atléták), Huszkó Zoltán (birkózó), Félegyházi Károly (síelő), Oláh Krisztina, Enyedi Balázs, Nagy Béla, Gasparin János (vívók).