Egy sikeres szereplés, és ami előtte történt.

A NB II-es párbajtőr csapatbajnokságot a közelmúltban bonyolították le Budapesten. Ezen a SKSE fiatal együttese is pástra lépett. A mérkőzéssorozaton nagy volt a tét, mivel kiesni egyik csapatnak sem állt szándékában. A kétnapos versenyen minden csörte fontos volt, nem egy sorsdöntőnek is bizonyult. A SKSE ifjú erőkből álló, de felnőtt csapata sikeresen szerepelt, benn maradt a NB II-ben. Az együttes átlagéletkora kevesebb, mint húsz év. A végeredmény: 1. DVTK, 2. Bp. Petőfi, 3. DEAC, 4. Veszprém, 5. SZEAC, 6. SKSE, 7. MTK, 8. Győri Építők.

A bennmaradást jelentő sikeres szereplést megelőző felkészülésről, és azt követő versenyidőszakról tapasztalatait Tarjáni Károly, a SKSE vívó szakosztályának vezetője összegezte. Mint elmondta, a versenyidényre a felkészülést szeptemberben kezdték el. A két edző - Füreder Gábor és Buchinger György - irányításával hetente négy alkalommal edzettek. A csapat kialakításánál nyolc versenyző jött számításba. A NB II-es CSB előtt öt különböző II. és III. osztályú országos versenyen vettek részt, váltakozó sikerrel. Az öt viadalon 10 (I.-V.-ig) helyezést szereztek. Egy-egy alkalommal Vertich és Gasparin az első helyen végzett. Az edzések rendszeres látogatása, és a tapasztalatszerző versenyeken való részvétel mellett egyéb módszerekkel is igyekeztek ütőképes csapatot kialakítani. Munkálkodásuk sikerrel járt, mert a Vertich, Galba, Gasparin, Enyedi B., Cseri összetételű gárda igazi kollektívát alkot, jó erőt képvisel.

A NB II-es CSB-n is bizonyítottak. A négy mérkőzésen Vertich és Galba 9-9 győzelmet szerzett. Az elszánt akarást igazolja, hogy a SKSE - DEAC mérkőzésen 8:7-es debreceni vezetésnél Gasparin vívta az utolsó csörtét, és ha győz 8:8-cal zárul a mérkőzés. Veszített, a csapat 9:7-re kikapott, a fiatal vívó sírva hagyta el a pástot… Az akarással, lelkesedéssel tehát nincs baj. Megfelelő a vívó anyag is, szakértő kezek irányítják munkájukat. Az idény nem ért véget. Januárban kezdődnek a serdülő és junior férfi tőrversenyek, ahol ugyancsak szeretnének megfelelően szerepelni a SKSE fiatal vívói.