SSE – Bp. Postás mérkőzés.

A nagy csatában a SSE 1:0-s vereséget szenvedett. A végeredmény csal látszólag a postások dicsérete, a babér a tarjániakat illeti. Az első félidőben a pestiek megismételt rohamaiból a mieink csak egy goalt kaptak. Ez a körülmény a vendégek kapusának, Domonkosnak is köszönhető, aki ügyes védéseket produkált. Sok, szépen indult támadás tört meg a hátvédek ellenállásán is. A pestiek csatársora, kivált Holub, a balszélső, Fitti, a center, Blattner belsőcsatár tűnt ki. Szépen passzoltak, hidegvérrel játszottak.

A tarjániak közül most is, mint mindig, gyönyörűen játszott Krcsmár, s feltűnő volt Lapsánszky elegáns, biztos játéka. Fedezettársával, Veszelyvel mindannyiszor szépen támogatták a csatárok támadásait. A közönség nagy részének figyelmét azonban állandóan Holub kötötte le, akinek bravúrjaival sok megérdemelt tapsot arattak.

A második félidőben a pestiek már fáradtnak látszottak, ritkábban támadtak és inkább a védelemmel törődtek. Csapatunkban Bodonnak nem egyszer volt alkalma ügyességét bizonyítani. Dacára a tarjániak egyre sűrűbbé váló támadásainak és elismerést érdemlő buzgóságának, goalt mégsem szereztek, mert egy off side-ből lőtt goalt nem lehet annak számítani. A meccs fél hétkor ért véget, utána a postások tiszteletére bankett volt.