Kettős mérkőzés Csincsik József emlékére.

Kettős labdarúgó mérkőzést rendeztek vasárnap Karancslapujtőn Csincsik József, a Karancslapujtő, majd a SKSE nemrégiben elhunyt neves játékosa emlékére, melynek bevételét a labdarúgó sírkövének építésére ajánlották fel. A mérkőzés előtt a két sportkör tagjai és játékosai megkoszorúzták Csincsik József sírját.

SKSE öregfiúk – Karancslapujtő öregfiúk 12:3 (5:1). Karancslapujtő, 300 néző, vezette Csiki. SKSE öregfiúk: Czuder (Lovász) - Hegyi Z. (Major), Takács (Kovács), Dömötör (Kirisics), Kleiban I. (Schott), Misecska (Babics), Tóth, Rigó, Csete, Nagy Balga (Zólyomi). Karancslapujtő: Kovács (Telek) - Ponyi (Szlávik), Szalai, Vajhoda, Dénes (Juhász II.), Ruskó (Rozgonyi), Szentpéteri, Cseh (Osgyáni), Fekete L. (Szalai), Tóth, dr. Komlós.

Mindkét együttes a régi kipróbált játékmódot igyekezett bemutatni. Ötletes adogatásaiknál nem siették el a labda továbbítását, a kevesebb futás érdekében. A SKSE öregfiúk együttese tetszetős színvonalú játékot mutatott. Belső hármasa még a maiaknak is becsületére való gyorsasággal és összjátékkal rukkolt ki. A gólokon Rigó, Csete, Nagy, Balga és Schott illetve Szalai, Osgyáni és Fekete Laci osztozott.

SKSE – Karancslapujtő 2:1 (0:0). 400 néző, vezette Leszler. SKSE: Vári (Libus) - Tajti, Geiger,, Ludányi, Martinkó (Pünkösdi), Csala (Czuder), Pálmai, Nyerges, Lovász, Szűcs, Rozgondi. Edző: Kovács Ernő. Karancslapujtő: Barta - Tóth L. (Serfőző), Oravecz S., Oravecz A., Tóth F. (Telek S.), Telek S. (Osgyáni II.), Juhász, Fodor, Horváth I., Hlavaj, Horváth N. (Osgyáni I.). Edző: Lantos Ede.

A karancslapujtői csapat lelkes, jó játékkal lepte meg a vendégeket. Az első félidőben változatos játék folyt. A 65. percben a vezetést is a hazaiak szerezték meg, a 16-osról szabadrúgásból Hlavaj a bal felső sarokba csavarta a labdát. A 75. percben Rozgondi futott el, s beadása Oravecz A. lábáról vágódott a hálóba. A 85. percben Pálmai futott el a jobboldalon, s egyéni alakításból biztosan lőtt a hálóba. A kohász együttes időnként körülményesen játszott, és ezzel alkalmat adott a lapujtői védőknek a beavatkozásra. Csak az utolsó negyedóra hajrájában kerekedtek felül, s ekkor biztosan fordították a maguk javára a mérkőzés sorsát.