Készülnek a SKSE teniszezői.

A teniszsportnak alig 30-40 aktív művelője van Nógrádban. Ez a szám igen alacsony, és nem magyarázható teljesen pálya vagy felszerelés hiánnyal. A közeljövő több jóval biztat, mint a jelen. Ez a véleménye Hercsik Istvánnak, a SKSE tenisz edzőjének is.

- Jelenleg összesen húsz teniszezőnk van, sajnos mind férfi. A két pályát már így is kinőttük. Hamarosan újabb két pályát kapunk, és ezzel lehetőségünk nyílik páros versenyek rendezésére. Több sportolót is foglalkoztatunk. Már mostanában is sokan érdeklődtek, hogy mikor jöhetnének edzésre. A vállalkozó kedvű fiatalokat várjuk az egyik legnehezebb és legszebb sportágba, amely gyorsaságot, állóképességet, erőt és ügyességet fejleszt az akarati tényezők mellett.

Hogyan készülnek a nyárra? - A télen tornateremben edzettünk. Március végén, vagy április elején már „salakra megyünk”, megkezdjük a labdás felkészülést. Hat fiatal versenyzőnk júliusban az országos vidéki serdülő és ifjúsági korcsoportban lép pályára. A megyei bajnokságon is nyerni szeretnénk. Edzéseket egyébként hétfőn, szerdán és pénteken délután végzünk, remélem az idő kegyes lesz hozzánk.