A legjobb vidéki szakosztály a SKSE.

Tavaly amikor leesett az első hó, és a SKSE síelői már túl voltak a száraz alapozó edzéseken, Hegyi Istvántól, a szakosztály edzőjétől megkérdeztük: mit vár az új évadban? A szakosztályvezető röviden summázta a célkitűzést: jobban szerepelni az országos bajnokságon, mint tavaly. Nos, ezt a tervet alaposan túlteljesítették a SKSE síelői. Szerdán véget ért az országos síbajnokság Galyatetőn, befejeződött a magyar síelők több napos küzdelemsorozata. A versenyen részt vett a SKSE síszakosztálya is. Az országos bajnokságon nem hirdetnek hivatalosan egyesületek közötti pontversenyt, de azért mindig akadnak számolgató szakemberek, akik megállapítják a nem hivatalos sorrendet. A SKSE szakosztálya a vidék legjobbjának bizonyult a Galyatetőn elért eredmények alapján.

Sulyok Jánostól, a szakosztály vezetőjétől kértünk rövid összefoglalót a versenyről. – Versenyzőink kitettek magukért. Mindenekelőtt Benkő teljesítményét kell első helyen említenem, aki a 30 km-es sífutásban a 2. helyet szerezte meg, mindössze két tized másodperccel a győztes mögött. A 15 km-es sífutásban Benkő 5. helyen végzett. Ebben a számban csapatunk ugyancsak 5. helyet szerzett, de a 30 km-es csapatversenyben az előkelő 3. helyet sikerült elérni, megelőzve az Előre és a Honvéd csapatát. Természetesen dicséretes a többi ifjú teljesítménye is. Elég Vígh eredményét említenem, aki 30 km-en 7., 15 km-en pedig 9. helyet szerzett. Ifjúsági versenyzőink közül Molnár 0 10 km-es futásban 42 induló közül 15., lesiklásban 14., műlesiklásban pedig ugyancsak 14. helyet szerzett. Akadt néhány kellemetlen meglepetés, de ilyenekkel mindig számolni kell. A 4x10 km-es váltóban például 14 induló közül 7. helyen végeztünk, mert Girtl Gy. síléce eltört. Más, hogy a 15 km-es csapatversenyben azért lettünk csak ötödikek, mert Vincze váratlanul megbetegedett és nem állhatott a csapat rendelkezésére. Ha indul, előbb végzünk.

Megjegyezzük, hogy tavaly a SKSE versenyzői mindössze egy „dobogós” helyet szereztek, ezt pedig a 30 km-es csapatversenyben. A jó szereplést mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Benkő Jánost nyomban meghívták a válogatott keretbe és már vissza is tért a magyar csapat tagjaként Lengyelországból. Itt Budapest néven szerepelt a válogatott és Varsó, valamint Prága legjobb síelőivel találkozott. Benkő a 15 km-es futásban 2. helyen végzett a magyar Holló mögött, csapatversenyben pedig tagja volt a győztes magyar együttesnek.

A SKSE szakosztályának vezetői egyébként panaszkodnak. Mostanában mostoha az időjárás ehhez a sportághoz. Vasárnap például Salgón lett volna a tájjellegű Béke-kupa verseny II. fordulója, de ezt a kedvezőtlen hóviszonyok miatt a Nógrád megyeiek kénytelenek voltak lemondani. Hétfőn egyébként a Bp. Vasas rendez nemzetközi versenyt, amelyen négy SKSE versenyző is rajthoz áll. A szakosztálynál úgy tervezik, hogy a hátralévő időben minden versenyzési lehetőséget kihasználnak. Ezek közül a legnagyobb szabásúnak a március 15.-én Galyatetőn megrendezésre kerülő felszabadulási váltóverseny ígérkezik. Ezen a versenyen már, mint a vidék legjobb szakosztálya szerepel a SKSE. Természetesen minden az időjárástól függ.