Kiss Gyulára emlékeztünk.

Kiss Gyulának, a SBTC egykori jobbhátvédének, a klub-szeretet mintaképének síremlékéért másfélezer néző jelenlétében rúgták a labdát szombaton a Kohász Stadionban. Eljöttek egykori játékostársai, Debreczeni, Lahos, Jancsik, Oláh Géza, a sok-sok dicsőséges fekete-fehér 90 percek hősei Pécsről, Tatabányáról, Budapestről. Rajtuk kívül a volt fekete-fehér klubtársak s az örök nemes ellenfél, a kék-fehér sportbarátok. A háromharmados mérkőzés 3:1-es SBTC győzelemmel végződött. A SBTC-ben játszottak: Szabó, Oláh, Debreczeni, Agócs, Hegyi, Jancsik, Gáspár, Szabó I., Balog, Szojka, Kanyó, Miklós, Szabó A., Csuberda, Lahos, Laczkó, Zsédely, Bodon, Szabó L. A SKSE-nél: Csala, Czuder, Hegyi Z., Kovács, Balázs, Takács, Válóczi, Kleibán I., Misecska, Schott, Kojnok, Rigó, Nagy, Tóth, Langár, Molnár, Badics, Bártfai.

A játék már az első harmadban élvezetes volt. Mindkét oldalon a balszárnyak veszélyeztettek. Laczkó és Molnár lövéseire zúgó taps volt a válasz. A második harmadban Szabó Albin mintaszerű beadását Lahos az első percben a felső sarokba fejelte. Nem sokáig örülhettek a fekete-fehér szurkolók a SBTC vezetésének. Rigó parádés egyéni alakítás után egyenlített. A küzdelem továbbra is kiegyensúlyozott volt. Az utolsó harmadban a SBTC támadósora Szabó A., Lahos, Csuberda, Bodon, Szabó L. összetételben játszott. Tegyük hozzá, egészen jól. Játékukban sok volt az ötlet és az eredményesség. Gyakran zúgott a taps Oláh Géza bravúros félpályás kifutásainál, Debreczeni és Jancsik elegáns, magabiztos szerelései után. A „tanár urak” Kleiban és Misecska támadásszövéseinél, Bencsok Vili veszélyes elfutásainál. A mérkőzés sorsa a harmadik harmadban dőlt el. Lahos és Szojka védhetetlen góljaival. A végig élvezetes, jó sportot nyújtó „öregfiúk” találkozóját, melyet Csala Andor fiatalos lendülettel, mintaszerűen vezetett, a fiatalok barátságos mérkőzése követte.

SBTC – DVTK 3:1, vezette Szabó L. SBTC: Szőke (Cserháti) – Havasi, Gecse, Vertig, Toldi, Bánkúti (László), Kökény, Kocsis (Básti), Szalai, Taliga, László (Jeck). DVTK: Tamás – Kovács II., Pócsok, Kiss (Bakos), Gál (Deák), Szucsányi, Vas, Hajas (Kovács I.), Szurgent, Szikora, Oláh. Hazai fölénnyel kezdődött a mérkőzés. A 8. percben Szalai Kocsis labdáját, fejjel maga elé téve lefutotta a diósgyőri védelmet, s középről a bal alsó sarokba lőtt, 1:0. A gól után Szikora és Szurgent váratlan lövéseit védte Szőke. Ezután a mérkőzés legszebb percei következtek. A 32. percben Lászlót Kovács II. szabálytalanul szerelte. A büntetőt László Kocsis elé helyezte. Az összekötő 12 méterről a bal alsó sarokba bombázott, 2:0. A következő percben Kocsis 18 méterről védhetetlenül lőtte a labdát a bal felső sarokba. 3:0-ás vezetés után továbbra is változatos, élvezetes volt a játék. Mind a két oldalon sok jó helyzet adódott. A kapusok mind a két oldalon, résen voltak.

A második félidőre a SBTC-nél az utánpótlás válogatottakat (Szőke, Bánkúti, Kocsis), lecserélték. A csere ártott a játék színvonalának. A hazai támadósor az első negyedórában nem tudta tartani a labdát. A Diósgyőr szorongatott. A 11. percben Vas egyéni játékával 3:1-re szépítette az eredményt. Ezután mintegy 30 perces eseménytelenség jellemezte a küzdelmet. A támadósorok mindkét oldalon sok jó helyzetet elügyetlenkedtek. Jeck két esetben is s hatosról hibázott. Egyénileg a SBTC-nél Vertig, Bánkúti, Kocsis, László, az ellenfélnél Kiss, Gál és Vas játéka dicsérhető.