Jegyzetek a SKSE – Szolnoki MÁV mérkőzésről.

Kovács Ernőnek, a SKSE újdonsült edzőjének sokan gratuláltak a Szolnoki MÁV elleni mérkőzés után. A hajdani SKSE játékos a kitűnő hátvég, vasárnap bebizonyította, ért a szakmához. Fiai olyan játékkal lepték meg a listavezető Szolnoki MÁV-ot, amire ritkán volt példa a kék-fehér klub történetében. Az edző szerényen csak ennyit mondott a győzelem után: „Örülök a fiúk teljesítményének. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk.”

Kétezer néző figyelte végig a vasárnapi derbit. Ez meglepően nagy nézőszám, ha figyelembe vesszük, hogy az előző találkozókat 200-300 szurkoló drukkolta végig. Állandósítani kellene ezt a nézőszámot. A tavasz folyamán előfordult, hogy szurkoló gyűlést hirdetett a SKSE, de az érdeklődés hiányában elmaradt. A Szolnok elleni mérkőzésen mintha érezték volna az érdeklődők, hogy jól fog játszani a csapat, győzelemnek lehetnek szemtanúi. Nem csalódtak. Azt kérjük tőlük, a jövőben is így látogassák a találkozókat, szurkoljanak lelkesen a kedvenc csapatuknak.

Kijutott a gratuláció minden játékosnak. A szurkolók közül a legboldogabb Jani bácsi volt. Az Acélárugyár főportásának szívügye a labdarúgás. Boldogan kísérte a fiúkat a mérkőzés végén az öltöző felé, s közben megjegyezte. „Hajdúszoboszlón üdülök. Erre a találkozóra haza kellett jönnöm. Nagyon örülök a győzelemnek. Gratuláltam a fiúknak és megyek vissza.” Igazi szurkoló? Igen. Bár mindenki ilyen lenne.

Durvaságokkal tarkított találkozó volt tavasszal Szolnokon a Szolnoki MÁV – SKSE találkozó. A szolnoki fiúk nem csak kemények voltak, de a mérkőzés végén Rozmis még ökölcsatára is vállalkozott. Örülünk, hogy a vasárnapi találkozón a SKSE nem igyekezett törleszteni. A játékosok három góllal, fegyelmezett játékkal, példás lelkesedéssel és erőnléttel vágtak vissza a Szolnokon elszenvedett vereségért. Sportszerűségből jelesre vizsgáztak.