Négy hétig a válogatott kerettel.

Még ifjúsági versenyző volt, amikor felfigyeltek rá. 1963-ban 0 10 kilométeres síkfutásban magyar bajnokságot nyert. Amikor felnőtté vált, több versenyre meghívta a Magyar Sí Szövetség. Benkő János bizonyított. Az eredmény, tagja lett a magyar válogatott keretnek. A Magyar Sí Szövetség négyhetes edzőtáborozásra hívta meg a SKSE fiatal versenyzőjét. A keret Tatán, Galyatetőn, és Ausztriában végezte a felkészülést. Benkő december 7-én érkezett vissza és másnap már edzett a salgótarjáni sífutókkal. Az edzőtáborozásról érdeklődtünk.

- Hol kezdték? Tatán. Úgynevezett „száraz" edzésekkel. Reggel 6 óra 30 perctől estig komoly munkával telt el az idő. Gimnasztikai gyakorlatok egész sorozatát végeztük. Kiegészítő sportként asztaliteniszeztünk, és futballoztunk. Naponta 30-50 kilométert futottunk. És Galyatetőn? Itt kegyes volt hozzánk az időjárás. Leesett a hó. A program megegyezett a tatai táborozással. Munka és újra munka. Nagyon keményen dolgoztunk. Hol készültek Ausztriában? Két hétig voltunk a szomszédos államban. Innsbruck közelében volt a táborunk, nagyon ideális helyen. Kifogástalan hóviszonyok között, kellemesen teltek a napok. Természetesen nagyon sok futással. Kik végezték a felkészítést? Sajgó Pál és Sajgál Gyula. Mindketten, nagyon lelkiismeretesen és fáradhatatlanul foglalkoztak velünk. Nagyon sokat tanultam. Kik voltak a társai? Pázmány, Holéczi, Spisák. Velük nem csak az edzőtáborozáson, de versenyeken is találkoztam. A nagy ellenfelek közül Erdős és Hollói is itt voltak. Szorgalmasan végeztem a feladatokat, mert tudom, hogy csak így tudok ellenük eredményt elérni.

- A legközelebbi verseny? December 28.-án Galyatetőn, a Magyar Sí Szövetség egy rangsoroló versenyt rendez. Ezen indulok. Tervei? Nagy vágyam az Universiade. Januárban és februárban, Norvégiában rendezik. A síelőket hazánkból hat versenyző képviseli. Szeretnék köztük lenni. Ehhez természetesen az szükséges, hogy a decemberi és a januári versenyeken megálljam a helyemet. Sok függ az országos vidék bajnokságon, a magyar bajnokságon és a megyék közötti találkozókon elért eredményemtől. Naponta 30 kilométert fut itthon Salgótarjánban. Igazi távja - erre készül -, a 15 kilométeres futás. Tudja, csak jó kondícióval, fáradhatatlan munkával érhet el eredményt. Bízunk Benkő János jó szereplésében.