Zuhogó esőben NB II-be jutást hozó győzelem.

SKSE - Zagyvapálfalvai Építők 3:0. Salgótarján, 300 néző. Vezette Müncz. A NB III Északi csoportjában óriási küzdelem folyt még az utolsó fordulóban is a bajnoki cím elnyeréséért. Ebben a harcban megyénk egyik csapata, a SKSE is érdekelt volt. Az utolsó fordulóban megyei rangadóra került sor, a Zagyvapálfalvai Építők együttesét látta vendégül a Kohász együttes. A találkozóra felázott, igen csúszós, mély talajon került sor. A SKSE összeállítása a következő volt: Libus - Havasi, Kirisics, Bablena - Cserven, Czuder - Pálmai, Nyerges, Lovász, Pálvölgyi, Zólyomi. Edző Jancsó Sándor. Kezdés után azonnal a bajnokjelölt SKSE lendült játékba és már az első percben gólt szerezhetett volna. Pálmai a jobb szélen elfutott és közelről kapura lőtt, Pintér a labdát szögletre ütötte. A 3. percben Pálmai a kapufát találta el. Állandósultak a SKSE rohamai és a 8. percben Lovász mintegy 20 méterről lövésre szánta el magát és a labda a bal kapufáról vágódott vissza. Az első negyedóra SKSE fölénnyel ért véget, majd a vendégek is vezettek támadást, - Ponyi és Őze révén -, de a Kohász védelem biztosan tisztázott. A 22. percben Zólyomi közelről a bal alsó sarokba lőtte a SKSE vezető gólját, 1:0. Négy perccel később Lovász futott el, lerázta magáról a vendégek védelmét és a kimozduló Pintér mellett a hálóba lőtt, 2:0. A 35. percben Hoffmann előtt nyílt gólszerzési alkalom, de a csatár a kapu fölé lőtt.

A II. félidő újra SKSE támadásokkal vette kezdetét. A 47. percben Pálmai elfutott, Pintér jó ütemben futott ki kapujából és vetődve tisztázott. Az 50. percben, a vendégek játékosai adogattak a kapu előterében, Bozó hazaadta a labdát, Pintér kissé elnézte, későn vetődött és a labda a hasa alatt a hálóba jutott, 3:0 (Öngól). A gól után a SKSE sok veszélyes támadást vezetett, de a lövésekkel baj volt. A hátralévő időben a vendégek igen jól védekeztek és az eredmény már nem változott. A NB III utolsó fordulójában a megyei rangadó, mely a bajnokság kimenetele szempontjából főleg a SKSE részére volt fontos, sportszerű küzdelmet hozott. A játékvezetői hármas jól látta el feladatát.

A mérkőzés után nagy ünneplésben részesítették a SKSE-t a szurkolók. Jancsó Sándor a csapat edzője a következőket mondta: - Volt olyan időszak, amikor bizony már arra gondoltam, talán nem is tudjuk megnyerni a bajnokságot. A fiúk rám cáfoltak. Minden elismerésem a labdarúgóké. Nehéz hajrában, izgalmas mérkőzéseken harcolták ki a feljebbjutást. Vágvölgyi Tivadar, a csapat labdarúgó szakosztályának elnöke így szólott: - Csapatunk átérezte a bajnokság jelentőségét. Hozzá kell tenni, igen nehéz dolga volt. Viszont a játékosok egy emberként teljesítették nemcsak a vezetők, de a szurkolók régi vágyát is, NB II-esek lettünk.