Hagyományos évadzáró az SKSE-öregfiúknál

Megjelent Nógrád Megyei Hírlap 2014. november 29.
Labdarúgás. Az SKSE öregfiúk labdarúgócsapata a közelmúltban, Salgótarjánban, a Pintér-telepi Beatrix sörözőben tartotta a hagyományos évadzáró bankettjét a gyöngyösi és a fülekpüspöki együttes képviselőivel közösen. Az esemény kezdetén egyperces néma felállással adóztak azoknak, akik az alapító tagok közül már nem lehetnek közöttük. Elsőként Pünkösdi József menedzser köszöntötte a meghívottakat, beszédében visszatekintett a 2014-es évre, majd szólt az elkövetkező évek terveiről. Ezután Szikora György, az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd értékelte az évadot. A folytatásban adták át az Antal József kupát, melyet idén az SKSE-öregfiúk csapata nyert meg, megelőzve a Gyöngyöst, valamint a Fülekpüspökit. A kupa legjobb kapusának Babják Csabát (SKSE öregfiúk), legjobb védőjének Tóth Attilát (Gyöngyös), míg a legjobb támadójának Molnár Tibort (Fülekpüspöki) választották. A gólkirály Tábori Péter lett hat találattal. Zárszóként Fekete László, az egyesület titkára nagy sikert aratva, részletesen ismertette az éves statisztikát, majd a résztvevők fehér asztal mellett felidézték az egykori régi szép emlékeket is.
– Ebben az évben 40 fő volt az egyesület hivatalos taglétszáma – kezdte el kérdésünkre az összefoglalóját Németh Csaba, az egyesület elnökségi tagja, csapatkapitánya. – Játékosállományunk évről évre cserélődik, de az egyesület létszáma hosszú ideje állandó. Aktív tagjainkkal, valamint a meghívott vendégjátékosokkal együtt az idén 31 fő szerepelt a mérkőzéseinken. Mérkőzéseinket a Szojka Ferenc Stadionban, valamint az SBTC tóstrandi füves és műfüves pályáján játszottuk, melyért köszönetünket fejezzük ki az egyesület vezetőségének. Idén is sok sérültünk volt, hiába nem vagyunk már húszévesek, az izmok nehezebben fogadnak szót az agy parancsának. Meghatározó játékosaink estek ki a csatasorból, így Kiss-Simon Miklós, Nagy Roland és Németh Zsolt hosszabb-rövidebb ideig a maródiak listáját bővítették. Örömünkre szolgál, hogy Bódi Károly ismét játékra jelentkezett, reméljük jövőre már több mérkőzésünkön lesz alkalma a gólszerzésre. Ismét sikerült néhány fiatalabb játékost a csapatba csábítani, jótékony hatásának a jövő évben már gyümölcsöznie kell. Állandó segítőink a játékvezetők, köszönjük Ágoston Andrásnak, Ludányi Józsefnek, Marcsok Jánosnak, Menczel Józsefnek és Pindroch Ferencnek a közreműködést.
Idén tíz nagypályás mérkőzést játszottunk, hét győzelem és három vereség a mérlegünk. Voltak nagyszerű sikereink, a kupasorozatban pedig bosszantó botlásaink. Összességében pozitív évet zártunk, hasonló eredményekkel és hozzáállással szeretnénk jövőre is öregbíteni az SKSE nevet. Már 2000-től vezetünk nyilvántartást a nagypályás mérkőzéseinkről, mely alapján a 15 év alatt 134 mérkőzést játszottunk. A 77 győzelem és 21 döntetlen mellett, 36 vereséget tartunk nyilván. Összesen 582 gólt szereztünk, és 326-szor rezdült meg a hálónk.
2014-ben hat csapat részvételével, első alkalommal rendeztük meg a Pálmai József teremlabdarúgó emléktornát, melyet meg is nyertünk. Ugyancsak első helyen végeztünk a rimóci farsangi teremtornán is. Egyesületünk szervezi évek óta a hagyománnyá vált nemzetközi kupasorozatot. Az idén második alkalommal játszottunk a gyöngyösiek régi mesteréről elnevezett Antal József kupáért, melyet szoros csatában sikerült megszereznünk. Az Antal József kupasorozat lebonyolításában segítséget kaptunk Salgótarján város önkormányzatától, melyet ezúton is tisztelettel köszönünk. Egyesületünk további bevételi forrása a tagdíjunk mellett, a törvény által adható személyi jövedelemadó 1 %-a. Kérjük támogatóinkat a jövőben is gondoljanak ránk, ha az adóbevallásukat készítik. Adószámunk: 18633791-1-12. Az egyesület honlapja megtekinthető a http://skseoldboys.extra.hu internetes webhelyen – zárta szavait Németh Csaba.

2014. évi statisztika
SKSE öregfiúk 10  7  0  3  50-21 21 pont
Nagypályás mérkőzések
Gömöralmágy (o) 14–2, Old Boys Pelikan Losonc (o) 2–1, Fülekpüspöki (i) 9–2, Rimóc (i) 4–3, Gyöngyös (o) 2–3, Gömöralmágy (i) 5–3, Fülekpüspöki (o)2–4, Old Boys Pelikan Losonc (i) 2–3, Rimóc (o) 4–0, Gyöngyös (i) 6–0.
Ki hány mérkőzésen szerepelt?
10: Kiska János, ifj. Papanitz József, Szabó István. 9: Horváth Szabolcs, Németh Csaba. 8: Peleskei Tamás. 7: Forgács Csaba, Juhász Attila, Kiss Péter. 6: Fejes László, Nagy Szilárd. 5: Chován Péter, Kiss-Simon Miklós, Németh Zsolt, Rigó Csaba, Tábori Péter. 4: Babják Csaba, Dóra Zoltán, Gaál Zoltán, Nagy Roland. 3: Fekete László, Tőzsér Ferenc. 2: Mánczos Péter. 1: Bódi Károly, Gulyka Zsolt, Huszár Péter, Jambrich Géza, Jánosi Iván, Ornyik Róbert, Tőzsér Zsolt, Turányi István.
Gólszerzők
12: Kiska János. 8: Tábori Péter. 6: Kiss Péter. 4: Kiss-Simon Miklós. 3: Fekete László. 2: Chován Péter, Gulyka Zsolt, Nagy Roland, Németh Csaba, Szabó István, Tőzsér Ferenc. 1: Bódi Károly, Dóra Zoltán, Jambrich Géza, Mánczos Péter, Peleskei Tamás.
Egyesület tagjai a játékosokon kívül
Antal Lajos, Balázs Attila, Bencsok Vilmos, Czékmán József, Hajdara Ferdinánd, Kadlót Zoltán, Kerényi József, Kiss Gyula, Kleibán Rezső, Lengyel Zoltán, id. Papanitz József, Pintér Zsolt, Pünkösdi József, Sebők János, Szikora György.