2011. október 22. SKSE öregfiúk - SBTC 3 - 3

Megjelent "Nógrád Megyei Hírlap" 2011. október 24.-én
„SPORTNAP a 110 éve alakult „Sese” tiszteletére. Futóversennyel, öregfiúk-meccsel, emléktábla-avatással és egykori „sesések” köszöntésével rendezték meg szombaton a 11 évtizeddel ezelőtt alapított Salgótarjáni Sport Egyesület (SSE) előtt tisztelgő rendezvényt. Pár éve kevesen gondolták, hogy valaha lesz még nyüzsgő sportélet a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban. Nemrég azonban az SSE (majd Salgótarjáni Vasas, Salgótarjáni Kohász Sport Egyesület, Salgótarjáni Torna Club) városi riválisa, az SBTC visszaköltözött egykoron „bérelt” otthonába, ennek köszönhetően idén kulturált körülmények között ünnepelhette meg a megyeszékhely a város legrégebben alapított klubját, a „Sesét”.
A Kohász Fúvószenekar által végigkísért délelőtt futóversennyel kezdődött, ahol a szervező Salgótarjáni AC atlétáinak és a SKÁID Petőfi Tagiskola diákjainak köszönhetően félszázan álltak rajthoz a három távon (110 méter, 1901 méter, 2011 méter). Ezután a nap főszervezője, a születésnapját is szombaton ünneplő Seregi Albert felkonferálása közepette felavatták a dolinkai pálya névadójának, Szojka Ferencnek emléktábláját. Így immáron az idén 50 éves klubház (ami egy napig félig-meddig ismét kék-fehérbe öltözhetett) előcsarnokában is fejet hajthatunk a „Seséből” induló, majd az SBTC-ben válogatottig jutó klasszis focista előtt, aki alig több mint egy hónapja hunyt el. Az avatás során Szojka Ferenc özvegye és fia, valamint a két egyesület képviselői helyeztek el koszorúkat a tábla tövében.
Ezt követően a labdarúgásé volt a főszerep, előbb az SKSE és az SBTC öregfiú csapata feszült egymásnak (3-3), megannyi legendával a soraikban, majd az NB III-as SBTC-Gyöngyös meccsen szurkolhattunk a hazaiak győzelmének (2-1). A szervezők számos egykori „sesést” is meghívtak a sportnapra, a legkülönbözőbb sportágakból (az elmúlt évtizedek alatt sikeresen működtek az egyesület asztalitenisz, atlétika, birkózó, kosárlabda, sportlövő, ökölvívó, sakk, síelő, teke, tenisz, természetjáró, torna, úszó és vívó szakosztályai is). A megjelenteknek egy oklevéllel hálálták meg, hogy egykor szeretett egyesületüknek szállították az eredményeket, akik pedig nem tudtak megjelenni a Zója-liget fenyői alatt, postán jutnak majd hozzá az emléklapjukhoz. A klubházba látogatók az ott kiállított cikkek, fényképek segítségével is felidézhették a régi időket, és egy emlékfalon helyezhették el aláírásaikat. A kísérőrendezvények (táncbemutató, körhinta, céllövölde, póni lovagoltatás stb.) szintén nagy népszerűségnek örvendtek. Remélhetőleg még hosszú évtizedek keresztül, emlékezhetünk az 1992-ben feloszlatott „Sesére” (melynek egykori szakosztályai közül önálló egyesületként továbbra is működik az atlétika, a kosárlabda, a természetjárás és az úszás), hisz a szombati nosztalgiázás, sztorizgatás során ismét kiderült, hogy bőven van mire emlékezni.
Eredmények. Atlétika. 110 méter. Gyermekek. Lányok: 1. Szabó Barbara (Petőfi) 21,82 mp. 2. Langer Barbara (Salgótarjáni AC) 22,68. 3. Bangó Inez (Petőfi) 29,58. Fiúk: 1. Berki László 19,82. 2. Gagyi Richárd 20,38. 3. Oláh József (mindhárman Petőfi) 21,06. Serdülők. Lányok: 1. Benke Annamária (SAC) 17,73. 2. Oláh Violetta (Petőfi) 18,27. 3. Varga Eszter (Petőfi) 18,76. Fiúk: 1. Horváth Roland 16,20. 2. Szabó Tibor 16,69. 3. Berki Árpád (mindhárman Petőfi) 16,83. Legfiatalabb induló: Langer Orsolya (SAC). 1901 méter. 18 éven aluliak: 1. Barta Luca 6:55,39. 2. Veres Mirella 7:20,19. 3. Nagy Rebeka (mindhárman SAC) 7:25,20. 18 éven felüliek: 1. Papp Ildikó (SAC) 6:36,09. 2011 méter. 18 éven aluliak: 1. Sáfrány Soma (SAC) 7:45,82. 18 éven felüliek: 1. Langer Olivér 6:38,29. 2. Reznicsek Zsolt 6:48,42. 3. Reznicsek Balázs (mindhárman SAC) 6:55,08.
SKSE öregfiúk - SBTC 3 - 3 (0 - 2). Játékvezető: Marcsok (Ágoston, Bogár). Góllövő: Bódi (2), Forgács illetve Garai, Oláh, Sági. SKSE öregfiúk: Babják - Fejes, Juhász, Galbács, Szabó, Kiska, Bódi, Németh Cs., Kiss, Mánczos, Tőzsér F. Csere: Bencsok, Fekete, Forgács, Gaál, Nyerges, Papanitz, Romhányi. Menedzser: Pálmai József, Pünkösdi József. SBTC: Lehoczky - Cséki, Sági, Kecskés, Gyetvai, Földi, Kresák, Básti, Palaticzky, Garai, Oláh. Csere: Horváth Zs., Schuchmann, Szojka, Taliga, Turcsányi. Csapatvezető: Kmetty József, Mihalik Ferenc, Répás Béla.”

Elhangzott "Radio Focus FM 100.4 Salgótarján" 2011. október 24.-én
„A 110 éves fennállását ünneplő SKSE tisztelegve az SSE elődök előtt, nagyszabású egész napos sportrendezvénnyel zárta a jubileumi évet. Ebből az alkalomból Seregi Albert szervező és segítői remek programot kínáltak a Szojka Ferenc Stadionban és környékén. A nap során koszorút helyeztek el a klubházban Szojka Ferenc emléktáblájánál a hozzátartozók és a szervezők, valamint az SKSE és az SBTC öregfiúk csapatának képviselői. A program részeként az SKSE és az SBTC öregfiúk csapata is találkozott egymással. A tavaszi mérkőzés visszavágója remek játékot hozott, mely 3-3-as döntetlen eredménnyel zárult. A mérkőzésen az SKSE csapatából Bódi két és Forgács egy góllal, míg Garai, Oláh és Sági egy-egy góllal járult hozzá a végeredmény kialakuláshoz.”